Guvernul rus a propus vineri ca reluarea zborurilor internaţionale să aibă loc pe 15 iulie, după redeschiderea facilităţilor sportive şi a restaurantelor, în pofida înregistrării a mii de cazuri noi de coronavirus, în timp ce continuă studiile clinice pentru medicamente destinate tratării Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a intra în Rusia, străinii vor trebui să fie testaţi negativ pentru noul coronavirus în ultimele trei zile înainte de sosire, a anunţat vineri vicepremierul Tatiana Golikova.

Fondul Rus pentru Investiţii Directe (RDIF) conduce în cursa testelor clinice, cu medicamentul antiviral Avifavir, care este cunoscut în Japonia, unde a fost dezvoltat prima oară, ca Avigan.

Un cercetător al Fujita Health University, Yohei Doi, a declarat vineri, după ce a finalizat studii clinice pe 89 de pacienţi din Japonia, că Avigan a dat rezultate neconcludente ca tratament pentru Covid-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus.

Compania rusă ChemRar, producătoare a Avifavir şi parteneră a RDIF, a anunţat vineri că studiile clinice din Japonia sunt preliminare şi că acestea nu permit o concluzie finală.

Andrei Ivaşenko, preşedintele consiliului de administraţie al ChemRar, a afirmat într-un comunicat că Avifavir are cel mai mare impact atunci când este folosit în faza de început şi medie a bolii provocate de coronavirus şi un impact mai mic dacă este administrat mai târziu.

Peste 700 de persoane au participat la studiile clinice efectuate de ChemRar, iar compania discută cu producătorul japonez Fujifilm pentru a-i pune la dispoziţie rezultatele studiilor clinice din Rusia, precum şi pentru o  posibilă colaborare la producerea medicamentului.

Rusia a raportat vineri 6.635 de cazuri noi de infecţii cu noul coronavirus, în scădere de la aproape 12.000 la jumătatea lunii mai. Numărul total al infecţiilor din Rusia a atins 713.936, al patrulea cel mai ridicat din lume.

Bilanţul deceselor este de 11.017, în timp ce 489.068 de oameni s-au recuperat. Rata mortalităţii din luna mai a fost cu aproape 12% mai ridicată comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit serviciului rus de statistică. Covid-19 a fost înregistrată drept cauza principală a 7.444 de decese, dintr-un total de 18.375.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.