Companiile aeriene ruse au purtat discuţii exploratorii cu cel puţin o firmă importantă de leasing din Occident cu privire la utilizarea fondurilor de stat pentru a cumpăra unele dintre cele peste 400 de avioane blocate în Rusia după invazia acesteia în Ucraina, potrivit unor documente şi surse, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea, care ar avea nevoie de aprobarea UE şi ar testa posibilităţile de compromis într-un război economic dintre Moscova şi Occident, ar putea reduce costurile de miliarde de dolari cu care se confruntă locatorii şi asigurătorii şi ar putea permite companiilor aeriene ruse să-şi asigure proprietatea oficială a avioanelor posibil cu o reducere mare.

O sursă din aviaţia rusă a spus că propunerea este încă în discuţie, dar că unii oficiali ruşi au fost pesimişti cu privire la obţinerea aprobării Uniunii Europene.

Un oficial al UE familiarizat cu discuţiile pe această temă a refuzat să comenteze.

Înainte de ceea ce Moscova numeşte ”operaţiunea sa militară specială” în Ucraina, Rusia era o piaţă majoră pentru locatorii de avioane, care cumpărau avioane de la Boeing şi Airbus şi le închiriau companiilor aeriene ruse care doreau să evite costul iniţial şi inflexibilitatea achiziţionării de avioane în sine.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.