Acţionarii Bittnet Group (BNET), companie românească de IT, au aprobat numirea a doi membri în Consiliul de Administraţie al companiei, pe Anca Măniţiu, CFO Impetum Group, şi Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments, Consiliul fiind acum alcătuit din cinci membri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bittnet Group (BNET), companie românească de IT, îşi continuă transformarea şi consolidarea pe piaţa românească de IT. Acţionarii Bittnet Group au aprobat numirea a doi profesionişti, cu peste 20 de ani de experienţă în management financiar, respectiv Anca Măniţiu, CFO Impetum Group, şi Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments, în calitate de membri ai Consiliului de Administraţie ai companiei”, anunţă compania.

„Parcursul pe care l-a avut Bittnet Group până acum pe o piaţă IT extrem de competitivă, alături de o echipă ce a crescut şi s-a dezvoltat continuu, bucurându-ne de încrederea unui număr mare de acţionari, continuă începând de azi cu o orientare spre profitabilitate. Acum, cu un Consiliu de Administraţie alcătuit din cinci membri, ne aliniem celor mai bune principii de guvernanţă corporativă aplicabile companiilor publice pe piaţa locală de capital. Ne bucură încrederea pe care cei doi noi membri ai Consiliului de Administraţie o au în povestea Bittnet şi suntem încrezători că împreună vom reuşi să transformăm Bittnet Group într-un campion în zona CEE” a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Anca Măniţiu, CFO Impetum Group, este un executiv cu o experienţă de aproape 25 ani în managementul financiar, managementul investiţiilor şi restructurare şi sistemul de risc de credit bancar şi trei ani în piaţa de capital.

Cu peste 20 ani de experienţă în management financiar, banking şi restructurare, Rudolf Vizental este cofondator şi CEO al Roca Investments, unul dintre cele mai active private equity-uri din România. Mandatul noilor membri ai Consiliului este valabil până la sfârşitul lunii ianuarie 2024, aliniat mandatului actualilor membri CA, Mihai Logofătu - administrator executiv, Lucian Anghel - administrator independent şi Cristian Logofătu - administrator neexecutiv.

„Bittnet Group este o companie curajoasă şi vizionară în a căror valori mă regăsesc şi a cărei misiune este aliniată viziunii pe care Impetum Group o are despre economia românească. Am deplină încredere în faptul că echipa executivă a Bittnet Group va reuşi ceea ce şi-a asumat astăzi: un an în care să facem trecerea de la growth la profit. O diagnoză corectă a zonelor care pot fi îmbunătăţite este un prim pas extrem de important. Rolul meu va fi să îi ajut să descopere pârghia pe care o putem acţiona pentru a scurta drumul spre profitabilitate. Mă bucur să am ocazia să contribui cu experienţa mea în finance, banking şi capital markets la misiunea Bittnet Group”, a declarat Anca Măniţiu, CFO Impetum Group.

Alăturarea celor doi Consiliului de Administraţie Bittnet Group vine la scurt timp de la modificarea acţionariatului companiei, prin trecerea de la un acţionariat pur de retail către unul mai instituţional. Noii acţionari, Impetum Group (prin divizia de investiţii Impetum Investments) şi fondul de investiţii în curs de autorizare Agista, deţin concertat, 30% din companie.

„Prima dată cand am auzit de povestea fraţilor Logofătu a fost într-un podcast, înainte să-i fi cunoscut pe ei personal, sau să mă fi familiarizat cu compania. Am fost fascinat de inteligenţa lor, de pasiunea şi determinarea pentru a duce la îndeplinire visul lor. Mi-am dorit încă de atunci să fac cumva parte din această poveste frumoasă, să pun şi eu umărul alături de ei. Am convingerea că prin experienţa dobândită în activitatea de private equity, dar nu numai, pot ajuta grupul Bittnet în efortul lor de a dezvolta această companie şi de a găsi soluţiile optime de a rămâne deasupra valului de creştere, mai statornici şi mai puternici, păstrându-şi identitatea”, a declarat Rudolf Vizental, CEO Roca Investments.

Acţionarii companiei au mai aprobat, în şedinţa de joi, cu vot aproape unanim situaţiile financiare ale grupului şi bugetul pentru 2023. Astfel executivul companiei primeşte un vot de încredere din partea acţionarilor care se aliniază viziunii acestora despre cum a arătat 2022 pentru Bittnet Group, în contextul rezervelor avute de auditor.

Acţionarii au aprobat de asemenea previziunile pentru profitabilitatea Bittnet Group în 2023: cifra de afaceri de 300 milioane lei, EBDITA de 25 milioane lei şi profit operaţional de 18 milioane lei – mai mult decât dublul celui realizat în 2022.

Acţionarii Bittnet Group au aprobat preluarea unui pachet de 70% din Dataware Consulting SRL, la un preţ de 18,5 milioane lei. După primirea avizului Consiliului Concurenţei, Dataware se va alătura segmentului Cloud & Infrastructure din Divizia de Tehnologie a Grupului Bittnet, urmând a fi integrat în cadrul “sub-grupului” sub Dendrio care va deţine şi pachetul majoritar de acţiuni (51%). Fondată în 2011, în Bucureşti, Dataware este o companie românească de IT&C – implementator de servicii şi soluţii tehnologice cu focus principal pe tehnologiile vendorilor internaţionali: IBM, Fujitsu, Cisco, Brocade, HP.

În prezent, Bittnet Group este organizat în 4 divizii: Educaţie (Bittnet Training, Equatorial); Clould & Infrastructure (Dendrio, Optimizor, TopTech, 2Net); Cybersecurity (Fort); Business Platforms & Software (Elian solutions şi Nenos).

Vânzările totale ale grupului depăşeşc 268 milioane lei, cu un profit operaţional de aproximativ 8,5 milioane lei, cashflow de aproximativ 18 milioane lei, rezultând o poziţie finală de numerar de 42 milioane lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.