Românii au plătit cu cardul, în primul trimestru al acestui an, prin platforma online ghiseul.ro, impozite locale în valoare de 20 milioane lei, peste 10.000 de români activându-şi conturile pe acest site în primele şapte zile de la introducerea noii funcţionalităţi de distribuţie online a credenţialelor, anunţă Visa Europe, într-un comunicat remis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape 50 de municipalităţi s-au înregistrat , în primele trei luni din 2016, în portalul ghiseul.ro. Începând cu 25 martie, contribuabilii din România primesc direct pe email, în doar câteva minute, datele de acces (utilizator şi parolă) pentru pe site-ul ghiseul.ro dacă le solicită online pe platformă prin introducerea unor informaţii personale.

Până la această data era nevoie de un drum la direcţiile de taxe locale pentru a obţine datele de autentificare.

Deocamdată însă sistemul este valabil numai pentru cei care au carduri la 14 bănci.

“Această măsură fereşte contribuabilii de drumurile la administraţiile financiare şi de cozile interminabile la ghişee. În prezent se discută şi cu celelalte bănci pentru a da posibilitatea clienţilor lor de a obţine datele de acces direct pe e-mail”, a declarat directorul general pentru România, Croaţia, Slovenia şi Malta, Visa Europe, Cătălin Creţu.

Numărul municipalităţilor din România înregistrate pe platforma www.ghiseul.ro a crescut în primul trimestru din acest an cu 25%, la 236.

În prezent, peste 110.000 de contribuabili au contul activat pe www.ghiseul.ro. În primele trei luni, românii au plătit cu cardul taxe şi impozite locale în valoare de aproximativ 20 milioane de lei, aproape jumătate din această sumă fiind achitată doar în luna martie.

Pentru activarea contului pe www.ghiseul.ro, contribuabilii trebuie să intre pe platformă şi să schimbe parola primită iniţial pe e-mail. Ulterior, contribuabilii îşi pot schimba şi numele utilizatorului, pot verifica obligaţiile fiscale, pe care le pot plăti integral sau parţial, cu cardul, fără comision.

Dovada plăţii se primeşte pe e-mail imediat dupa finalizarea tranzacţiei, dar poate fi accesată

oricând şi direct pe site-ul ghiseul.ro. Mai mult, contribuabilii care şi-au activat contul, dar care nu mai ştiu parola din diverse motive, au posibilitatea de a o regenera direct pe platformă.

Peste 2.500 de contribuabili au solicitat la 114 administraţii locale să le dea posibilitatea de

a-şi plăti taxele şi impozitele online cu cardul prin www.ghiseul.ro. Cele mai multe notificări s-au transmis către Bucureşti, Craiova, Iaşi şi Timişoara, arată aceleaşi date. Pentru plata taxelor online nu se percepe comision.

Mai mult, contribuabilii înrolaţi pe www.ghiseul.ro au posibilitatea de a plăti taxele şi impozitele locale pentru alte proprietăţi deţinute pe teritoriul României, cu condiţia ca municipalitatea pe raza căreia se află proprietatea să fie înrolată în sistem.

Platforma www.ghiseul.ro este un proiect derulat în comun de Agenţia pentru Agenda Digitală a României şi Asociaţia de Plăţi Electronice din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.