ROCA Investments şi-a vândut acţiunile deţinute la operatorul portuar Romcargo Maritim, după un proces de restructurare derulat pe o perioadă de trei ani, în plin context pandemic. Romcargo estimează pentru anul trecut un profit de 0,84 milioane de euro. La momentul achiziţiei, în 2019, Romcargo Maritim se afla în insolvenţă şi se confrunta cu dificultăţi operaţionale şi financiare majore. La 9 luni după preluare, compania a ieşit din insolvenţă. Roca Investments a deţinut 60% din Romcargo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ROCA Investments, un brand fondat de Impetum Group şi compania cea mai dinamică de private equity din România, anunţă exit-ul cu succes din cadrul Romcargo Maritim, după un proces de restructurare derulat pe o perioadă de 3 ani, în plin context pandemic. Romcargo este astăzi o companie solidă din punct de vedere financiar şi operaţional, cu un profit estimat de 0,84 milioane de euro, la nivelul anului 2022. Acţiunile deţinute de ROCA Investments au fost recent achiziţionate de către unul dintre acţionarii existenti ai Romcargo, iar profitul rezultat în urma tranzacţiei se ridică la 3 milioane de euro, cu o rată a rentabilităţii (IRR) de 72%”, anunţă ROCA.

Compania a încheiat anul 2022 cu un profit de aproximativ 0,84 milioane de euro. 

Romcargo reprezintă cea de-a cincea investiţie pentru compania de private equity - o companie preluată în 2019, Romcargo a revenit pe profit după primul an de la preluare, iar după 3 ani aceasta a devenit o companie solidă din punct de vedere financiar şi operaţional, în urma unui amplu proces de transformare la nivel comercial, operaţional, financiar şi de management. Astăzi, Romcargo gestionează toate importurile şi exporturile maritime importante ale unor branduri auto importante precum Dacia sau Ford, procesul de restructurare a fost unul dintre cele mai complexe de pe piaţa românească, până în prezent.

”Modelul de investiţii ROCA Investments este buy and build - investim în companii cu scopul de a le dezvolta, nu de a le vinde. Dezvoltarea de holdinguri specializate, în paralel, în tot acest timp şi nevoia de focus pe domeniile strategice din portofoliu duc însă la o nevoie de a face alegeri în anumite momente - inclusiv alegerea de vinde, pentru a permite companiei să se dezvolte în continuare. Focusul ROCA Investments rămâne dezvoltarea holdingurilor de industrie şi agricultură, în dorinţa noastră de a deveni tot mai specializaţi. Felicităm echipa Romcargo, alături de care am format un tandem excelent şi alături de care semnăm nu doar o o poveste similară Cenuşăresei moderne, ci şi una dintre cele mai de succes poveşti din business-ul românesc. Ne bucurăm să vedem că pariul nostru cu oportunitatea, acolo unde alţii văd doar riscuri, se reconfirmă şi aici”, declară Rudolf Vizental, CEO şi co-fondator ROCA Investments.

Operatorul portuar Romcargo Maritim gestionează peste 90% din fluxurile maritime de vehicule pentru pasageri şi utilitare din România şi operează cel mai mare terminal Ro-Ro din Portul Constanţa. Compania a generat un volum total de business în 2022 de 3,67 milioane euro cifra de afaceri. La momentul preluării, compania avea datorii de 2,5 milioane euro şi o pierdere netă în valoare de 0,45 milioane euro.

ROCA Investments continuă dezvoltarea şi scalarea portofoliului existent, cu focus pe cele două sectoare economice strategice în care s-a specializat: industria, prin holdingul ROCA Industry, şi agricultura, prin holdingul ROCA Agri RDF. Cele două holdinguri din portofoliul ROCA totalizează în acest moment 15 companii active, între care unele cu prezenţă semnificativă în Europa. Un brand fondat de Impetum Group, ROCA Investments este o companie de private equity, cu specific de acţionar majoritar, specializată în preluarea companiilor antreprenoriale de dimensiune medie şi transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.