Reţeaua de chirurgie estetică şi reparatorie Swiss Clinics vrea să deschidă în acest an cel puţin cinci clinici de estetică medicală, în ţară şi în Bucureşti, şi estimează o creştere cu 25% a cifrei de afaceri în acest an, de la 18,58 milioane lei în anul 2023, spune Valentin Burada, fondatorul Swiss Clinics. Compania estimează că, în 2024, liftingul facial va urca în topul celor mai solicitate intervenţii de chirurgie estetică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Estimăm peste 25% creştere anul asta faţă de 2023, la nivel de ţară. Avem în plan să deschidem cel puţin cinci clinici de estetică medicală în 2024, în ţară şi în Bucureşti”, spune Valentin Burada, fondatorul Swiss Clinics.

În anul 2023, reţeaua a avut o cifră afaceri de 18,58 milioane lei, iar pentru anul acesta estimează o creştere de peste 25%, faţă de 2023, la nivel de ţară, spune acesta.

Cele mai solicitate intervenţii, în 2023, în reţeaua Swiss Clinics au fost: implantul mamar, rinoplastia, lipoaspitaţia, abdominoplastia şi blefaroplastia.

Swiss Clinics estimează că, în 2024, liftingul facial va urca în topul celor mai solicitate intervenţii de chirurgie estetică. Estimarea ţine cont de cererea în creştere din primele luni ale anului pentru acest tip de intervenţii – spre exemplu, săptămâna trecută, au fost realizate într-o singură zi 3 intervenţii de lifting facial în cadrul Swiss Hospital.

”În ultimii ani, a existat o creştere a preferinţei pentru procedurile estetice minim invazive şi neinvazive, pe lângă creşterea organică a procedurilor chirurgicale tradiţionale. Alternativele minim invazive/ nechirurgicale oferă avantaje multiple în măsură să convingă pacienţii care doresc să apeleze pentru prima dată la intervenţii de estetică, cum ar fi cicatrici reduse şi recuperare mai rapidă”, arată compania.

Spitalul privat de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă Swiss Hospital anunţă că a depăşit 800 de intervenţii chirurgicale realizate în 2023, în blocul operator. În Bucureşti, Swiss Hospital dispune de 10 cabinete medicale şi propriul bloc operator, ce poate susţine atât intervenţii chirurgicale simple, cât şi complexe, parte a unor intervenţii multidisciplinare.

Spitalul are competenţe în sfera chirurgiei plastice, estetice şi microchirurgiei reconstructive, precum şi în domeniul stomatologiei, dermatologiei şi chiropracticii.

„Estetica medicală din România este condusă de creşterea gradului de conştientizare a publicului asupra aspectului individual, propulsând, astfel, o dorinţă crescută pentru intervenţii. Această schimbare a normelor culturale, combinată cu o conştientizare tot mai mare a diverselor soluţii accesibile pentru o categorie tot mai extinsă de public, a jucat un rol esenţial în traiectoria ascendentă a pieţei. Recunoaşterea şi acceptarea din ce în ce mai mare a intervenţiilor estetice în România reflectă o mentalitate în evoluţie către îmbunătăţirea esteticii personale”, spune Valentin Burada, fondatorul Swiss Clinics.

Potrivit estimărilor Swiss Clinics, plaja de vârstă a pacienţilor va fi tot mai extinsă, în timp ce diferenţa între pacienţii de sex feminin versus masculin care apelează la intervenţii de estetică se va diminua.

În cadrul Swiss Hospital funcţionează o divizie dedicată bărbaţilor, Swiss Men fiind prima divizie de estetică masculină 100% din România. Swiss Men abordează în mod specific soluţionarea situaţiilor de estetică specifice bărbaţilor, precum ginecomastia şi terapii de regenerare capilară.

Swiss Clinics este cea mai extinsă reţea de chirurgie estetică şi reparatorie din România. Swiss Clinics operaţionalizează, în mod direct, 3 clinici, în Bucureşti, Severin şi Galaţi, şi 1 spital, în Bucureşti, şi colaborează în clinici autorizate DSP pentru chirurgie plastică/dermatologie din 40 de oraşe la nivel naţional.

Reţeaua medicală a aniversat, în 2023, opt ani de prezenţă, timp în care a avut peste 80.000 de pacienţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.