Regiunea Toscana a cerut investiţii de sute de milioane de euro in schimbul găzduirii unui nou terminal plutitor de gaze naturale lichefiate (GNL) in portul toscan Piombino, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia regiunii a declarat că a aprobat noul terminal, dar a adăugat că trimite o listă de solicitări guvernului naţional.

În iunie, operatorul italian de reţele de gaze Snam, controlat de stat, a cumpărat o nouă unitate plutitoare de stocare şi regazificare (FRSU), în efortul de a spori securitatea energetică a ţării în faţa scăderii livrărilor de gaze ruseşti.

Preşedintele Toscanei, Eugenio Giani, care este şi comisarul special pentru terminal, a cerut guvernului naţional să aprobe un grant de 200 de milioane de euro pentru curăţarea unei vechi fabrici siderurgice din oraşul-port.

Giani a mai solicitat investiţii finanţate de stat în valoare de 145 de milioane de euro pentru a sprijini turismul şi pentru a construi infrastructură.

El a mai cerut Romei să aprobe o reducere de cel puţin 50% a facturilor pentru energie în cazul gospodăriilor şi companiilor din Piombino, pentru cei trei ani în care vasul va fi ancorat în port.

Aceasta se adaugă la suma de 100 de milioane de euro deja solicitată pentru construirea de parcuri eoliene şi solare în Piombino.

Giani a spus că va semna avizul pentru FRSU marţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.