Unitatea 1 CNE Cernavodă a fost oprită miercuri dimineaţa în mod controlat în vederea efectuării unor lucrări de remediere la un parametru de proces, a anunţat producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conform normelor şi procedurilor CNE Cernavodă, efectuarea lucrărilor de remediere se poate realiza numai cu unitatea în stare oprită”, informează compania.

Nuclearelectrica va transmite un comunicat de presă după finalizarea acestor lucrări de remediere, ”acestea desfaşurându-se în conformitate cu planurile şi procedurile centralei fără niciun impact asupra personalului, mediului şi populaţiei”.

Compania a realizat în primul semestru al anului un profit net de 290,66 milioane lei, mai mare cu 59,4% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării. Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.