Gigantul american Qualcomm anunţă noua platformă high-end Snapdragon 845, platformă care va fi folosită cel puţin în prima jumătate a anului viitor de producătorii de smartphone-uri pe cele mai importante produse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Snapdragon 845 este urmaşul direct al platformei Snapdragon 835, cea pe care s-au bazat anul acesta toate smartphone-urile cu Android de top, de la Galaxy S8 şi Note 8 la seria Pixel 2 al celor de la Google.

Noua platformă este aşteptată să folosească aceeaşi tehnologie de producţie pe 10 nanometri care a fost utilizată şi anul acesta, ceea ce poate însemna că sporul de performanţă şi eficienţa de consum nu va fi foarte mare faţă de versiunea 835.

Platforma de anul viitor a celor de la Qualcomm va beneficia de cea mai nouă versiune a modemului de date X20, care va aduce viteze gigabit acolo unde reţelele operatorilor le vor suporta.

Per ansamblu, noua platformă urmează să aducă progrese incrementale atât în ceea ce priveşte performanţa, cât şi reducerea consumului de energie.

În afară de smartphone-urile şi tabletele de top, Snapdragon 845 este aşteptat să-şi facă apariţia anul viitor şi în laptopurile “always on” pe care Microsoft tocmai le-a anunţat – primele laptopuri care folosesc procesoare Qualcomm.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.