Qatar Airways a depus o plângere la un tribunal britanic împotriva producătorului european de avioane Airbus, pentru a rezolva o dispută legată de defectele apărute la suprafaţa aeronavelor de pasageri A350, apropiind cele două părţi de un proces rar legat de siguranţa în aviaţie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Companiile sunt implicate în acest conflict de luni de zile, legat de defectele de suprafaţă care includ scorojirea vopselei şi corodarea unui strat interior care asigură protecţie faţă de fulgere, despre care Qatar Airways afirmă că au dus la consemnarea la sol a 21 de avioane A350, de către autoritatea de reglementare locală.

Airbus insistă că avioanele de pasageri A350 sunt sigure să zboare, în pofida degradării suprafeţei acestora, în timp ce Qatar Airways spune că este prematur de afirmat dacă a flost compromisă siguranţa.

Conflictul s-a amplificat săptămâna trecută, când Airbus a acuzat operatorul aerian din Golf că prezintă incorect problema ca una de siguranţă şi a ameninţat că va cere o evaluare independentă în justiţie.

Luni, Qatar Airways a reacţionat prin depunerea unei plîngeri la Înalta Curte din Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.