Rusia poate începe livrările de gaze prin conducta Nord Stream 2 imediat ce va primi aprobarea Germaniei, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, atribuind criza gazelor şi preţurile record politicii energetice a Uniunii Europene, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducta, finanţată de gigantul energetic Gazprom  deţinut de Kremlin şi de partenerii săi europeni, trebuie să obţină certificarea de la un autoritatea de reglementare din Germania pentru a începe vânzările comerciale de gaze naturale, dar procesul de aprobare ar putea dura câteva luni.

”Dacă autoritatea germană de reglementare va înmâna mâine autorizaţia pentru aprovizionare, livrările de 17,5 miliarde de metri cubi vor începe poimâine”, a declarat Putin într-un forum televizat.

Operatorul Nord Stream 2 din Elveţia a declarat luni că a umplut prima linie a conductei cu gaze ”tehnice”.

Putin a spus că Rusia este pe cale să finalizeze umplerea celei de-a doua linii a gazoductului submarin Nord Stream 2, care trece pe albia Mării Baltice până în Germania, până la sfârşitul lunii decembrie.

Rusia a declarat că Nord Stream 2, care urmează să dubleze capacitatea anuală de export de gaze naturale a Moscovei în Marea Baltică, la 110 miliarde de metri cubi, ar putea oferi o temperare a pieţei europene de gaze, care se confruntă cu livrări strânse şi cu preţurile în creştere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.