Studenţii fără cazare în cămine au început deja să îşi caute o locuinţă cu chirie. În marile centre universitare - Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Iaşi şi Timişoara -, preţurile sunt destul de ridicate, astfel că soluţia cea mai potrivită este chiria în comun. Pragurile maxime de preţ pe categorii de apartamente sunt de 300 euro pentru garsoniere, 400 euro pentru două camere şi 500 de euro pentru trei camerae, potrivit datelor comunicate, miercuri, de portalul imobiliare.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În zona Pantelimon din Bucureşti, de exemplu, o garsonieră confort 3, de 22 de metri pătraţi, aflată la parterul unui bloc cu patru etaje, este scoasă spre închiriere la un preţ de 125 de euro pe lună, potrivit sursei citate.

În Berceni, un apartament cu două camere, în suprafaţă de 36 de metri pătraţi utili, are un preţ cerut de 850 de lei (echivalentul a 190 de euro) pe lună, iar locuinţa este renovată, mobilată, utilată şi dotată cu centrală proprie.

În zona Drumul Taberei-Frigocom, un apartament cu trei camera, situat la etajul zece (din zece), cu 65 de metri pătraţi utili, renovat şi mobilat modern, poate fi închiriat cu 225 de euro pe lună.

Studenţii care învaţă în Braşov, în zona Triaj, pot închiria o garsonieră de 25 de metri pătraţi utili, mobilată şi utilată, cu un preţ de 145 de euro pe lună. În zona Tractorul, un apartament cu două camere tip „vagon” poate fi închiriat cu 180 de euro pe lună, iar în zona Braşovul Vechi, proprietarul unui apartament cu trei camere, situat la mansarda unei vile, solicită tot 180 de euro pe lună chirie.

În zona Tomis Nord – Cireşica din Constanţa, o garsonieră (25 mp) este listată pe Imobiliare.ro la un preţ de 700 de lei (echivalentul a 157 de euro) pe lună, iar în zona Brotăcei, o locuinţă bicamerală de 45 de metri pătraţi, mobilată şi utilată, poate fi închiriată cu 180 de euro pe lună.

Tot în Tomis Nord, un apartament cu trei camere situat la etajul trei (din patru) are un preţ cerut de 220 de euro pe lună.

În Cluj-Napoca, în cartierul Mărăşti, o garsonieră mobilată (22 mp) este disponibilă spre închiriere la un preţ de 200 de euro pe lună. În Mănăştur, pe de altă parte, o locuinţă bicamerală (45 mp) are un preţ cerut de 250 de euro pe lună, iar în zona Baciului, proprietarul unui apartament cu trei camere în bloc nou (construcţie 2010) solicită o sumă de 300 de euro pe lună.

Studenţii din Iaşi pot închiria, în zona Nicolina, o garsonieră (35 mp) pentru suma de 150 de euro pe lună, în zona Târguşor-Copou, un apartament cu două camere (50 mp) are un preţ de închiriere cerut de 180 de euro pe lună, pe când în zona Alexandru cel Bun, o locuinţă cu trei camere (72 mp) se închiriază cu 250 de euro pe lună.

În zona Blaşcovici din Timişoara, o garsonieră confort doi are un preţ cerut de 100 de euro pe lună, pe când în zona Complex Studenţesc, o locuinţă mobilată şi utilată (16 mp) poate fi închiriată cu 135 de euro pe lună.

În zona Plavăţ, un apartament cu două camere (60 mp) este disponibil pentru 180 de euro pe lună, iar în zona Soarelui, o locuinţă cu trei camere (75 mp)  are un preţ de 200 de euro pe lună. În zona Steaua însă, preţul pentru o locuinţă de 76 metri pătraţi costă 225 de euro pe lună.

Pentru a răspunde cererii crescute la început de an universitar, Imobiliare.ro organizează, până pe 2 octombrie 2016, Târgul de Chirii, care reuneşte oferte disponibile în şase mari oraşe ale ţării, Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Iaşi şi Timişoara.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.