Teraplast, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din România, a raportat în primul semestru un profit net de 14,66 milioane lei, mai mare cu 39% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veniturile din contractele cu clienţii au urcat cu 23%, la 416,33 milioane lei, de la 338,49 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

"Cele mai profitabile business-uri în primele şase luni au fost cele cu panouri sandvich si cele de instalaţii”, au declarat pentru News.ro reprezentantii Teraplast.

Datoriile pe termen lung au scăzut la sfârşitul primelor şase luni la 81,63 milioane lei, de la133,79 milioane lei la 31 decembrie 2018.

Teraplast a fost înfiinţată în 1992. Începând din 2 iulie 2008 compania Teraplast, cea mai mare companie din grup, este listată la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP.

Grupul este compus din companiile: Teraplast, Terasteel România şi Serbia, Wetterbest (Depaco), Teraglass, Teraplast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfăşoară în compania independentă Teraplast Recycling.

Grupul Teraplast este prezent în 25 de ţări europene, iar în 2018 în jur de 25% din producţie a ajuns la export.

Investiţiile planificate pentru acest an depăşesc 21 milioane euro.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.