Profitul net al Alpha Bank România a crescut de 11 ori în primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 11 milioane de euro. La finalul trimestrului 1 al anului 2023, portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a ajuns la 3,02 miliarde de euro expunere netă, o creştere de aproximativ 13% faţă de primul trimestru al anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La finalul trimestrului 1 al anului 2023,  portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a ajuns la 3,02 miliarde de euro expunere netă, marcând o creştere de aproximativ 13% faţă de primul trimestru al anului trecut, în timp ce depozitele clienţilor s-au ridicat la 2,96 miliarde de euro, în creştere cu 9,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Activele totale ale băncii au ajuns la finalul primului trimestru la 4,4 miliarde euro, crescând cu 13% faţă de perioada similara a anului anterior. Profitul net a ajuns la nivelul de 11 milioane de euro, reflectând activitatea comercială dinamică şi o gestionare eficientă a riscurilor”, arată banca.

În primul trimestru al lui 2022, profitul net al băncii a fost de un milion de euro, ceea ce înseamnă o creştere de 11 ori a profitului anul acesta.

Volumul creditelor noi acordate IMM-urilor în trimestrul 1 al anului 2023 a înregistrat o creştere de 94% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, marcând cea mai bună performanţă din ultimul deceniu.

Activitatea de creditare pe segmentul companiilor mari s-a concretizat în creşterea vânzărilor cu peste 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

”Banca a contribuit la susţinerea mediului de afaceri prin participarea activă în cadrul programelor derulate de către Guvernul României - IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest şi Innovation”, mai arată banca.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituţie financiară aflată printre primele 10 bănci din ţară, cu operaţiuni de bancă universală. Bancă sistemică, cu o prezenţă naţională de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii şi produse moderne atât pentru persoane fizice, cât şi pentru IMM-uri şi segmentul corporativ.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.