Transgaz, transportatorul naţional de gaze, a realizat în primul semestru al anului un profit net de 133,29 milioane lei, în scădere cu aproape 44% faţă de perioada similară a anului trecut (236,37 milioane lei).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, cifra de afaceri a scăzut cu 6%, la 798,79 milioane lei.

Transgaz deţine statutul de monopol în transportul gazelor naturale din România şi vehiculează circa 90% din totalul gazelor naturale consumate.

La data de 30 iunie 2021, soldul disponibilităţilor în conturi bancare ale societăţii era de 163,7 milioane lei, din care 18,69% reprezentau disponibilităţi denominate în valută, majoritatea în euro.

Transgaz SA Mediaş este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate a strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale.

Compania are o capitalizare de 3,21 miliarde de lei.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.