Producătorul de gaze Romgaz, una din cele mai profitabile companii de stat, a realizat anul trecut un profit net de 1,87 miliarde lei, cu 82% mai mare faţă de anul anterior, în timp ce compania raportează o cifră de afaceri în valoare de 4,59 miliarde lei la nivelul anului trecut, comparativ cu 3,41 miliarde lei realizată în anul 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creşterea cifrei de afaceri provine din majorarea cu 32,6% a veniturilor din vânzarea gazelor naturale, atât a celor din producţia Romgaz, cât şi a celor achiziţionate în vederea revânzării şi din asocieri, precum şi din majorarea veniturilor din vânzarea de energie electrică (38%) şi servicii de înmagazinare gaze în depozite (46,4%), arată raportul transmis joi de companie.

”Performanţele operaţionale şi financiare ale Romgaz în anul încheiat la 31 decembrie 2017 au crescut semnificativ atât în ceea ce priveşte raportarea la perioadele anterioare cât şi la programele stabilite la începutul anului, anul 2017 fiind cel mai bun înregistrat de Romgaz de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti şi London Stock Exchange (LSE)”, se arată în raport.

Producţia de gaze naturale a fost de 5,158 miliarde mc, cu 939 milioane mc mai mare decât producţia realizată în anul anterior (+22,2%).

”Creşterea producţiei a fost stimulată de temperaturile mai scăzute de la începutul anului 2017 şi de creşterea cererii de gaze pentru producerea de energie electrică. Creşterea cu 14,5% a cantităţii de energie electrică produsă de Romgaz în 2017 este în strânsă legătură cu producţia redusă din surse hidro şi regenerabile, precum şi cu perioada de caniculă prelungită, precum şi cu programul de reparaţii şi mentenanţă a unor grupuri termo şi indisponibilizarea unor capacităţi de producţie din zona termo şi nuclear”, spun oficialii Romgaz

Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 70%.

Romgaz are o capitalizare de 13,1 miliarde lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.