Vifrana, principalul producător local de vin ecologic după suprafaţa cultivată, va investi 1,59 milioane lei, din fonduri nerambursabile în proporţie de 70%, în achiziţia de echipamente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Programul de investiţii denumit 'Un pas înainte', depus de către Vifrana şi înregistrat, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cu nr. 4801/14.06.2021, a fost aprobat conform prevederilor Ordinului nr. 1531/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condiţiile de punere în aplicare a măsurii de investiţii, eligibilă pentru finanţare în cadrul Programului naţional de sprijin în sectorul vitivinicol 2019-2023, cu modificările şi completările ulterioare. Valoarea totală estimată a programului de investiţii este de 1.597.485,71 lei, cu fonduri nerambursabile în proporţie de 70% din valoarea proiectului”, anunţă compania.

Programul de investiţii face parte din strategia companiei de creştere pe termen mediu şi lung, vizând achiziţia de echipamente pentru: echipamente pentru tehnologii aplicate vinurilor spumante (producţie, depozitare, îmbuteliere şi condiţionare), echipamente pentru fermentaţie/vinificaţie, echipamente pentru procesarea vinului şi echipamente pentru mişcarea şi tratarea vinului în cramă.

Termenul de execuţie a programului de investiţii este de un an de la data aprobării sale.

Acordarea sprijinului financiar pentru operaţiunile din cadrul măsurii de investiţii se face pe baza cheltuielilor eligible, realizate de către Vifrana S.A. în baza programului de investiţii aprobat de APIA, fără a se depăşi valoarea aprobată a acestuia.

Programul urmăreşte diversificarea ofertei de vinuri ecologice prin deschiderea unei pieţe cu potenţial foarte mare de creştere: piaţa vinurilor perlante şi petiante. Capacitatea noii linii de procesare – imbuteliere – etichetare este de 2.500 sticle/oră.

Vifrana îşi propune ca începând cu a doua jumatate a anului 2022 să atingă o cotă de piaţă de 20% cu vinurile perlante şi petiante din totalul vinurilor ecologice produse (100.000 sticle), urmând ca în următorii doi ani să ajungă la 40% (200.000 sticle).

Compania a avut în primele nouă luni al anului o cifră de afaceri netă de 3,09 milioane lei şi o pierdere de 998.328 lei.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.