Producătorul de rachete de tenis Wilson, Amer Sports, a înregistrat o creştere de 30% a veniturilor în primele nouă luni ale anului 2023, potrivit documentelor depuse la autorităţile de reglementare listarea sa la bursa de la Wall Street, compania alăturându-se altor firme de profil care doresc să profite de revenirea interesului investitorilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ofertele publice iniţiale din SUA, care au trecut printr-o perioadă aridă care a durat cea mai mare parte a anilor 2022 şi 2023, sunt aşteptate să îşi revină pe măsură ce piaţa de valori se apropie de maxime record.

”Ne aşteptăm că 2024 va arăta ca un an normal, dar, după 2022 şi 2023, normalul s-ar putea simţi ca un val de IPO”, a declarat Matthew Kennedy, strateg senior la firma de cercetare IPO Renaissance Capital.

Firma de social media Reddit, compania de securitate în cloud Rubrik şi startupul de software ServiceTitan sunt, de asemenea, aşteptate să devină companii publice în 2024, pe măsură ce temerile de recesiune economică scad şi încrederea investitorilor îşi revine.

MĂRCI SPORTIVE DE REFERINŢĂ

Înfiinţată în 1950, Amer Sports operează în trei segmente şi găzduieşte branduri emblematice de sport şi outdoor, inclusiv Arc'teryx, Salomon, Atomic şi Peak Performance.

Brandul său Wilson, de renume mondial, este asociat cu mai mulţi sportivi legendari, inclusiv Roger Federer, Russell Wilson şi Jamal Murray.

Racheta de tenis Wilson a fost folosită de 643 de câştigători ai titlurilor de Grand Slam.

”Are un dublu rol între mărcile de sport de lux şi cele de ultimă generaţie, pe care investitorii le pot găsi atrăgătoare, mai ales că oamenii continuă să dorească şi să cheltuie în călătorii şi vacanţe pentru experienţe”, a declarat Michael Ashley Schulman, Chief Investment Officer la Running Point Capital Advisors.

”Investitorii pot vedea articolele sportive ale Amer ca o alternativă sau un diversificator faţă de mărci precum Nike şi Adidas”, a adăugat Schulman.

Wilson este, de asemenea, partenerul oficial pentru o serie de ligi sportive profesioniste, inclusiv Asociaţia Naţională de Baschet şi Liga Naţională de Fotbal, precum şi Campionatele de Tenis de Grand Slam din SUA şi Roland-Garros.

Veniturile Amer Sports au fost de 3,05 miliarde de dolari în cele nouă luni încheiate la 30 septembrie, comparativ cu 2,35 miliarde de dolari cu un an mai devreme.

EBITDA ajustat, sau câştigurile de bază, a crescut la 422,1 milioane dolari, faţă de 261,8 milioane dolari.

"Se pare că compania a avut un 2023 grozav, atât din punct de vedere al creşterii, cât şi al profitabilităţii EBITDA. Nivelul enorm al datoriilor este o piedică, dar IPO va ajuta în acest sens", a adăugat Kennedy.

Fondată în Finlanda, Amer a devenit privată în 2019, după ce un consorţiu condus de compania chineză Anta Sports a achiziţionat-o printr-o tranzacţie care a evaluat-o la peste 5 miliarde de dolari.

Producătorul de clăpari de schi Salomon nu a dezvăluit preţul şi dimensiunea ofertei sale.

Acţionarii Amer includ conglomeratul chinez Tencent Holdings şi firma de capital privat FountainVest.

Fondatorul miliardar al companiei de îmbrăcăminte pentru atletism inspirată de yoga Lululemon Athletica, Dennis ”Chip” Wilson, a fost nominalizat să facă parte din consiliul său de administraţie în legătură cu IPO, a arătat o declaraţie.

Un alt furnizor de articole pentru ligi sportive majore din SUA, New Era Cap LLC, a demarat, de asemenea, pregătirile pentru o IPO la New York, care l-ar putea evalua între 4 şi 5 miliarde de dolari, a informat Reuters în septembrie.

Amer Sports vrea să se listezela Bursa de Valori din New York şi să fie tranzacţionată sub simbolul ”AS”.

Goldman Sachs, BofA Securities, JPMorgan, Morgan Stanley, Citigroup şi UBS Investment Bank sunt principalii subscriitori ai ofertei Amer Sports.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.