Compania românească Symmetrica, producător de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, anunţă finalizarea lucrărilor de extindere a fabricii din Prejmer, Braşov, în urma unei investiţii de 7 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunţă finalizarea lucrărilor de extindere a fabricii din Prejmer, Braşov, în urma unei investiţii importante de 7 milioane de euro. În acest fel, compania îşi consolidează prezenţa în zona centrală a ţării, odată cu triplarea capacităţii de producţie din apropierea Braşovului”, anunţă compania.

Symmetrica a investit astfel într-o nouă hală dar şi în alte construcţii tehnice (depozite agregate, birouri, etc.) cu o suprafaţă de 5.000 de mp, amplasate pe un teren de 20.000 de mp. În acest fel, în hub-ul de producţie din Prejmer vor funcţiona două unităţi cu o suprafaţă totală de 7.000 de mp, amplasate pe un teren cu o suprafaţă însumată de aproape 40.000 mp.

“În ultimii ani am observat o efervescenţă a lucrărilor, atât în sistem public, cât şi privat, în zona centrală a ţării, în timp ce producţia noastră din zonă nu se ridica la volumul necesar pentru a face faţă cererilor. Astfel, anul trecut am dat startul noii investiţii şi am decis extinderea cu o nouă hală a fabricii din Prejmer. Am creat, prin acest pas, un nou hub tehnologic, pe lângă cel de la Doaga – Vrancea, cu o capacitate de producţie de 5.000  de metri pătraţi / zi”, a declarat  Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Conform afirmaţiilor sale, producţia în noul hub va creşte cu 200%, iar produsele premium vor reprezenta circa 15% din total. De asemenea, în cadrul unităţilor din hub-ul Prejmer vor activa 60 angajaţi, dintre care 25 proaspăt recrutaţi.

“Investiţiile în acest obiectiv au fost direcţionate atât către achiziţia terenului şi ridicarea construcţiilor, cât şi în instalarea de utilaje de ultimă generaţie. În acest fel, odată cu noile linii instalate vom produce la Prejmer şi produsele din gama Select, produse premium cu design, coloristică şi proprietăţi speciale”, a mai spus Sebastian Bobu.

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile.

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012), Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012), Mărăşeşti – Vrancea (2018), Zimandu Nou – Arad (2021), Solca – Suceava (2022).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, magazine Kaufland, Carrefour, Lidl, Penny Market, autostrada Târgu Mureş-Oradea, stadionul Steaua, cartiere rezidenţiale, etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitarea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Braşov, Târgu Mureş, etc.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.