Star Stone, cel mai mare producător român de pavaje premium destinate sectorului rezidenţial, investeşte 2,5 milioane de euro într-o nouă linie de producţie pe segmentul de piatră decorativă. Compania estimează vânzări cu 35% mai mari anul acesta, de peste 7,2 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Star Stone, cel mai mare producător român de pavaje premium destinate sectorului rezidenţial, investeşte în extinderea portofoliului cu o nouă gamă de produse în segmentul de piatră decorativă. Compania alocă, astfel, 2,5 milioane de euro pentru noua linie de producţie, a treia din acest an şi estimează pentru 2023 o creştere cu aproximativ 40% a vânzărilor de piatră decorativă cu aspect natural”, anunţă compania.

Star Stone aniversează, anul acesta, 15 ani de la înfiinţare. În 2022, compania estimează o creştere de peste 35% a vânzărilor, la peste 7,2 milioane de euro.

„Vânzările de piatră decorativă cu aspect natural au crescut anul acesta cu peste 20% şi anticipăm o accelerare în perioada următoare. Acest context este unul dintre motivele pentru care am ales sa facem investiţia acum, alături de dorinţa de a oferi produse de o calitate foarte bună, cu un design nou, inovativ, ce fac aproape de nediferenţiat produsele noastre de produsele din piatră naturală”, spune Cristian Pop, director general Star Stone, menţionând că noua investiţie va permite şi dezvoltarea de produse de piatră decorativă pentru interior, estimarea fiind ca întreaga categorie de produse de piatră decorativă, atât pentru interior, cât şi pentru exterior, să genereze circa 13% din cifra de afaceri în 2023.

Noua linie de producţie va genera aproximativ 30 de noi locuri de muncă, Star Stone depăşind, astfel, 200 de angajaţi în prima parte a anului viitor. Noua linie de producţie va beneficia de o tehnologie nouă, cu procese automate de producţie.

În faza actuală a investiţiei, capacitatea de producţie pentru noua gamă de produse este de 600 de metri pătraţi pe zi, cu posibilitatea dublării acesteia, anul viitor, pe măsură ce produsele intră pe lanţul de distribuţie şi devin cunoscute.

Noua linie de producţie este a treia mare investiţie derulată de Star Stone anul acesta. În primăvară, compania finaliza o investiţie de 1,3 milioane de euro într-o nouă linie de producţie care a dublat capacitatea de producţie a dalelor de pavaj, la peste 1.200 de metri pătraţi pe zi. Iar în vară compania anunţa extinderea business-ului şi o investiţie de 350.000 de euro într-o nouă categorie de produse: confecţii metalice pentru panouri de gard, porţi de acces pietonal şi auto, precum şi altor proiecte din acest sector.

Star Stone este cel mai mare producător român de pavaje premium destinate sectorului rezidenţial. Prezentă pe piaţa din România încă din 2007, compania Star Stone a intrat în 2019 şi pe piaţa din Ungaria, unde comercializează, printr-o reţea amplă de distribuţie, dale de pavaj, bolţari, piatră decorativă, accesorii de gard, borduri de piscină etc. La nivel naţional, compania dispune de o reţea de peste 300 de distribuitori şi reţelele DIY Dedeman şi Hornbach.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.