Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli şi gleturi Etex Building Performance (Siniat România), parte a Grupului Etex, cu afaceri de 130 milioane de lei în primul semestru, ar vrea să investească 5-6 milioane de euro într-o instalaţie de desulfurare a gipsului la termocentrala de la Rovinari a Complexului Energetic Oltenia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Etex Building Performance (Siniat România), parte a Grupului Etex, a înregistrat, în primul semestru al acestui an, o cifră de afaceri de 130 milioane de lei, în creştere cu 10% faţă de primele şase luni ale anului trecut, ca urmare a avansului vânzărilor din retail şi a diversificării mixului de produse, în ciuda contextului economic dificil.

„Deciziile pe care le-am luat imediat după declanşarea crizei cauzate de coronavirus, au contribuit la temperarea reculului pieţei şi creşterea vânzărilor pe segmentul de retail. Vom fi atenţi la evoluţia pieţei, mai ales că vom avea de trecut peste o serie de provocări în perioada următoare. Suntem însă încrezători în potenţialul de creştere al economiei româneşti şi al pieţelor din Europa de Sud-Est, motiv pentru care ne propunem să continuăm investiţiile în creşterea capacităţii de producţie la fabrica noastră de la Turceni care, în cazul în care se vor concretiza, vor contribui la dezvoltarea economică şi la crearea de locuri de muncă în Gorj, judeţ care are mare nevoie de infuzii de capital”, a declarat Andrei Popa, directorul comercial al Etex Building Performance, într-un comunicat.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Compania precizează că şi-a propus să investească 5-6 milioane de euro într-o instalaţie de desulfurare a gipsului la termocentrala de la Rovinari a Complexului Energetic Oltenia pentru a asigura continuitatea materiei prime la fabrica sa de gips-carton de la Turceni. Suma s-ar adăuga celor peste 52 de milioane de euro investiţi până în prezent în unitatea de producţie din judeţul Gorj.

Potrivit informaţiilor obţinute de News.ro, părţile deja poartă negocieri în acest sens. Etex ar vrea să construiască instalaţia pe terenul Complexului Energetic Oltenia, folosind materie primă de la termocentrală pentru a produce gips.

”Strategia comercială aleasă de Etex Building Performance în prima jumătate a anului s-a bazat pe creşterea vânzărilor de produse complementare plăcilor de gips-carton, pe segmentul de gleturi şi tencuieli – de exemplu gama Adera, care include singura tencuială armată cu fibre produsă în România, precum şi extinderea cu produse complementare a gamei Smart, destinată pieţei de retail şi meseriaşilor. Compania a beneficiat astfel de faptul că micile lucrări de reparaţii şi renovările de locuinţe au fost mai puţin afectate în această perioadă, în care mulţi dintre românii care au lucrat de acasă avut mai mult timp pentru lucrări de renovare”, mai arată compania.

În acelaşi timp, produsele inovatoare concepute şi fabricate la Turceni au susţinut această creştere şi au consolidat rolul de hub regional de export al Grupului Etex pentru Europa de Sud-Est. Ponderea exporturilor reprezintă aproape jumătate din producţia companiei.

Compania este unul dintre furnizorii pentru cele mai mari proiecte comerciale şi logistice din ţări precum Serbia, Grecia sau Bulgaria, ceea ce a permis ca vânzările companiei pe segmentul proiectelor mari să se menţină la nivelul anului trecut.

”Fabricile Etex Building Performance de la Turceni şi Aghireşu şi-au continuat operaţiunile fără întreruperi în toată această perioadă, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă a personalului, angajaţii nefiind sub nicio formă afectaţi de criza de coronavirus. Compania a decis să se bazeze pe resursele proprii şi să nu apeleze la niciunul dintre programele generoase de sprijinire a economiei iniţiate de guvern”, mai arată compania.

Compania Etex Building Performance este membră a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producători şi furnizori mondiali de materiale şi soluţii pentru construcţii. Grupul Etex desfăşoară activităţi în 44 de ţări din Europa, America Latină, Africa, Asia şi Oceania, având peste 17.000 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în 121 de fabrici.

În România, Etex operează două unităţi de producţie de materiale de construcţii sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni şi fabrica de ipsosuri, gleturi şi tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireşu.

Compania furnizează produse din ipsos şi sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hotelieră, clădiri de birouri, clădiri rezidenţiale, spitale, centre comerciale şi spaţii industriale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.