Producătorul chinez de baloane meteorologice Zhuzhou Rubber Research & Design Institute a declarat că nu are nicio legătură cu balonul doborât de Statele Unite la începutul acestei luni şi că nu este o companie militară, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zhuzhou Rubber, o unitate a gigantului producător de produse chimice de stat chinez ChemChina, a declarat că ”este implicată în principal în fabricarea de baloane de sondare din latex natural, în conformitate cu toate legile şi reglementările aplicabile”.

”Produsele noastre sunt folosite pentru prognoza meteo zilnică de către staţiile meteo şi NU au nicio legătură cu aşa-numitul incident cu balonul din SUA”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul ChemChina.

Un balon de supraveghere chinez suspect, despre care Beijingul neagă că ar fi o navă de spionaj guvernamentală, a zburat peste Statele Unite şi Canada timp de o săptămână, înainte de a fi doborât de pe coasta Atlanticului, la ordinul preşedintelui american Joe Biden.

China a numit gestionarea de către SUA a incidentului cu balonul ”isteric” şi un act ”absurd”, care a încălcat normele internaţionale.

Fabricarea baloanelor meteorologice în China este dominată de Zhuzhou Rubber, care produce 75% din baloanele de mare altitudine utilizate de Administraţia Meteorologică din China, a declarat anul trecut autoritatea de reglementare a firmelor de stat din ţară, într-un comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.