Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunţat, miercuri, o investiţie de 17 milioane de euro a OMV Petrom, care va construi în oraş un centru regional de distribuţie a produselor petroliere, municipalitatea urmând să exproprieze terenuri pentru a putea moderniza un drum şi să realizeze o ieşire pe centura oraşului până la începerea activităţii companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Gheorghe Falcă a declarat, într-o conferinţă de presă, că s-a ajuns la o înţelegere cu OMV Petrom pentru construirea celui mai mare centru de distribuţie a produselor petroliere din vestul ţării.

”OMV a decis să facă o investiţie de peste 17 milioane de euro în Arad, construind în cartierul Grădişte cel mai mare centru de distribuţie regională din vestul ţării. Pentru a veni în sprijinul acestei investiţii, municipalitatea va realiza un acces direct la şoseaua de centură din strada Cometei”, a spus edilul.

Falcă a declarat că în următoarea şedinţă a Consiliului Local va fi supusă votului decizia de expropriere a unor terenuri, pentru ca odată cu aprobarea bugetului să se poată finanţa proiectarea şi execuţia acestui drum.

OMV deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 12,57%, iar 15,79% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează, la Brazi, o centrală electrică de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW.

Compania a înregistrat anul trecut un profit de 1,04 miliarde de lei, faţă de o pierdere de 690 de milioane de lei în 2015.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom deţinea, în România şi ţările învecinate, 783 de benzinării la sfârşitul lui 2016, sub două branduri, OMV şi Petrom.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.