Grupul Bittnet, grup de companii listat pe piaţă principală a BVB,(BNET) anunţă încheierea cu succes a primei oferte publice de obligaţiuni corporative din istoria pieţei de capital româneşti - BNET27A. Între 2016 şi 2022 Bittnet Group a realizat alte şase oferte de obligaţiuni, atrăgând 43 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul Bittnet, cel mai dinamic grup de companii listat pe piaţă principală a BVB,(BNET) anunţă încheierea cu succes a primei oferte publice de obligaţiuni corporative din istoria pieţei de capital româneşti - BNET27A. Emisiunea BNET27A a fost suprasubscrisă de peste 2 ori în 15 zile şi conform prospectului de investiţie au fost decontate ordinele de cumpărare doar investitorilor care au subscris la 100 lei (preţul de emisiune) şi la preţurile superioare (101, 102, 103 şi 104 lei)”, anunţă grupul.

Obligaţiunile sunt emise în RON, având o scadenţă de 4 ani de la data emisiunii şi o rată anuală a dobânzii de 10%, plătibilă trimestrial.

Între 2016 şi 2022 Bittnet Group a realizat alte şase oferte de obligaţiuni, atrăgând 43 milioane lei, toate prin mecanismul de plasament privat (în loc de oferta publică). Dintre acestea, 3 emisiuni au fost deja răscumpărate la scadenţă sau anticipat, iar 1.430 de investitori au primit dobânzi de 10,5 milioane lei, plus returnarea capitalului investit – aproape 20 milioane lei.

“Construind pe acest istoric de succes ne-am propus ca începând din 2023 să ne bucurăm de avantajele statutului nostru unic de Emitent Frecvent, şi să facem o serie de oferte publice succesive - exact cum face statul cu Fidelis. Suprasubscrierea ofertei BNET27A, numărul şi dinamica ordinelor plasate pe parcursul perioadei de subscriere - participanţii având posibilitatea de a-şi modifica ordinele în funcţie de propria strategie şi de evoluţia plasamentelor celorlalţi participanţi - ne confirmă faptul că acest tip de proces este un succes. Mă bucur că deşi feedback-ul primit în pregătirea ofertei a fost unul descurajant, suntem acum în punctul în care celebrăm un success care confirmă atât povestea pe care o construim de 16 ani cât şi faptul că trebuie să avem încredere în mecanismele pieţei de capital”, a declarat Cristian Logofatu, co-fondator Bittnet Group.

“Pe parcursul anului intenţionăm să derulăm mai multe astfel de oferte iar capitalul astfel strâns ne vă ajuta să îndeplinim atât strategia de M&A a Bittnet Group, dar şi misiunea grupului, de a însoţi România în călătoria să digitală, în aceasta Decadă Digitală aşa cum a fost declarată de Comisia Europeana, în care este prioritar să ne digitalizăm atât IMM-urile cât şi insitutiile publice”, a completat Mihai Logofatu, CEO şi co-fondator Bittnet Group.

Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group iar TradeVille s-a ocupat de promovarea ofertei.

În prezent, Bittnet Group este organizat în 4 divizii: Educaţie (Bittnet Training, Equatorial); Clould & Infrastructure (Dendrio, Optimizor, TopTech, 2Net); Cybersecurity (Fort) şi Business Platforms & Software (Elian solutions şi Nenos).

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.