Preţurile petrolului au scăzut joi cu peste 1 dolar pe baril, în tranzacţii agitate, deoarece impactul reducerii stocurilor de ţiţei din SUA din cauza unei furtuni de iarnă din Statele Unite a fost depăşit de temerile că ratele dobânzilor din Rezerva Federală şi creşterea cazurilor de Covid-19 din China vor afecta cererea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,41 dolari, sau cu 1,7%, până la 80,79 dolari, după ce a câştigat aproximativ 2,7% faţă de sesiunea anterioară.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 1,18 dolari, sau cu 1,5%, la 77,11 dolari pe baril.

Preţurile petrolului au scăzut după ce datele economice din SUA au arătat că numărul de persoane care depun noi cereri de indemnizaţie de şomaj a crescut sub aşteptări săptămâna trecută, iar economia şi-a revenit mai repede decât erau aşteptările în trimestrul al treilea.

Datele economice pozitive au mărit îngrijorările că Fed îşi vs intensifica majorările de dobânzir, într-o mişcare care ar putea încetini economia şi ar putea împiedica consumul de combustibil.

În acelaşi timp, companiile aeriene au anulat aproape 2.000 de zboruri din SUA, programate pentru joi şi vineri, perturbând călătoriile de vacanţă pentru mii de oameni şi trimiţând un semnal conservator pentru cererea de combustibil pentru călătorii.

De asemenea, preţurile au fost ţinute jos de îngrijorările legate de cerere care decurg din creşterea cazurilor de Covid-19 din China.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.