Preţurile petrolului au închis vineri în creştere, trase în sus de îngrijorările privind oferta, după ce producătorii din cadrul OPEC+ au ignorat apelurile Statelor Unite de a accelera majorările lunare ale livrărilor, în timp ce cererea se apropie de nivelurile anterioare pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţia petrolului Brent a urcat cu 2,2 dolari, la 82,74 dolari pe baril, iar preţul petrolului West Texas Intermediate crude (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a crescut cu 2,46 dolari, la 81,27 dolari pe baril.

OPEC şi aliaţii săi, între care Rusia, au decis joi să menţină ritmul actual de creştere lunară a producţiei de petrol cu 400.000 de barili pe zi.

Preşedintele american Joe Biden a cerut suplimentarea acestei creşteri pentru a tempera avansul preţurilor.

Decizia OPEC+ şi lipsa unei reacţii substanţiale din partea administraţiei Biden au făcut ca creşterea preţurilor petrolului să continue, a spus Bob Yawger, director pentru contracte futures în domeniul energiei la firma Mizuho.

Aceasta a adăugat că doar un efort coordonat, care ar implica China şi alte state, ar corecta lipsa barililor de petrol de pe piaţă.

Casa Albă a afirmat că va lua în considerare toate instrumentele aflate la dispoziţia sa pentru a garanta o energie la un preţ accesibil, inclusiv posibilitatea de a elibera petrl din rezervele strategice ale ţării.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.