Preţurile petrolului au crescut vineri cu peste 4 dolari, atenţia investitorilor fiind concentrată pe reuniunea de săptămâna viitoare a OPEC + şi a alteptărilor reduse că producătorii din cadrul organizaţiei vor mări producţia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul petrolului Brent cu livrare în septembrie, ale cărui contracte expirp vineri, a urcat cu 3,29 dolari, sau cu 3,1%, la 110,43 dolari pe baril, după ce a atins cel mai ridicat nivel din 5 iulie. Contractul mai activ, aferent lunii octombrie, a avansat cu 4,42 dolari, la 106,25 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a urcat ci  4,85 dolari, sau cu 5%, la 101,27 dolari pe baril.

Ambele contracte au crescut cu circa 7% pe ansamblul săptămânii, dar sunt pe cale să înregistreze a doua scădere lunară consecutivă, în cazul petrolului Brent de 3,8%, iar în cel al WTI de 4,2%.

Creşterea cotaţiilor petrolului a fost susţinută vineri de evoluţia pozitivă a pieţelor de capital şi a deprecierii dolarului, care face ca petrolul să fie mai ieftin pentru cumpărătorii în alte valute.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.