Preţurile petrolului au crescut vineri cu 3%, după ce Moscova a declarat că ar putea reduce producţia de ţiţei ca răspuns la limitarea preţului exporturilor ruseşti de către G7, înregistrând a doua creştere săptămânal consecutivă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţia ţiţeiului Brent a crescut cu 2,72 dolari, sau cu 3,4%, până la 83,70 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a urcat cu 2,28 dolari sau cu 2,9%, la 79,77 dolari pe baril.

Rusia ar putea reduce producţia de petrol cu 5% până la 7% la începutul lui 2023, ca reacţie la plafonările de preţ, a declarat vineri viceprim-ministrul Alexander Novak, agenţiei de ştiri RIA.

Exporturile de petrol din Marea Baltică ale Rusiei ar putea scădea cu 20% în decembrie, faţă de luna precedentă, după ce Uniunea Europeană şi ţările G7 au impus sancţiuni şi un plafon de preţ pentru ţiţeiul rusesc, începând cu 5 decembrie, potrivit traderilor şi calculelor Reuters.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.