Preţurile petrolului au crescut joi cu până la 1,5%, într-o şedinţă cu volum redus, pe baza semnelor că cele mai grave efecte ale variantei Omicron a noului coronavirus ar putea fi mai controlabile decât se credea anterior, chiar dacă ţările au impus restricţii de călătorie din caua creşterii numărului infecţiilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piaţa petrolului a şovăit în ultimele zile cu privire la cât de în serios trebuie luată ameninţarea unei noi scăderi a cererii de carburanţi.

Varianta Omicron  este mai transmisibilă decât variantele anterioare de coronavirus, dar datele timpurii sugerează că provoacă forme mai uşoare de boală.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,15 doalari, sau cu 1,5%, la 76,45 dolari pe baril, după un câştig de 1,8% în sesiunea anterioară.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, au crescut cu 87 de cenţi, sau cu 1,2%, la 73,63 dolari pe baril.

Volumul a fost redus, cu doar 214.000 de contracte pe termen de o lună, conform datelor Refinitiv Eikon, comparativ cu o medie zilnică de 381.000 de contracte în ultimele 200 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.