Preţul petrolului Brent a scăzut vineri, întrerupând o serie de trei zile de creşteri, dar pe ansamblul săptămânii a avansat cu 3%, piaţa concentrându-se pe viitoarele măsuri ale statelor producătoare membre ale OPEC+ şi pe impactul variantei Omicron a noului coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru petrolul Brent au închis vineri în declin cu 71 de cenţi, la 76,14 dolari pe baril.

Pieţele americane au fost închise vineri pentru sărbătoarea Crăciunului.

Preţurile petrolului şi-au revenit în această săptămână, odată cu temperarea îngrijorărilor legate de impactul Omicron asupra redresării economiei globale, datele preliminare sugerând că această variantă provoacă forme mai uşoare de boală.

”Creşterea determinată de forma uşoară de boală a Omicron ar putea continua în ianuarie, dar cred că în februarie va avea loc o trezire la realitate, odată cu apropierea încheierii măsurilor de stimulare ale Fed”, a declarat un analist al OANDA, Jeffrey Halley.

Rezerva Federală a anunţat săptămâna trecută că va încheia achiziţiile de obligaţiuni legate de pandemi în luna martie, creând condiţiile pentru trei creşteri ale dobânzii cheie în 2022.

 

OPEC şi aliaţii săi, între care Rusia, se vor reuni pe 4 ianuarie pentru a decide dacă să continue majorarea lunară a livrărilor de petrol cu 400.000 de barili pe zi în februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.