Preţurile petrolului au crescut marţi cu 1%, iar cotaţia ţiţeiului Brent a atins un nou maxim al ultimelor trei luni, de aproape 42 dolari pe baril, susţinute de aşteptările unei abordări comune a marilor producători pentru susţinerea preţurilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţia petrolului Brent este în urcare cu 59 de cenţi, la aproape 41,43 dolari pe baril, şi este cu mai mult de 50% peste un minim al anului 2016, atins pe 20 ianuarie. În timpul tranzacţiilor de luni, preţul petrolului Brent a avansat cu 5,5%.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI) este cotat în creştere cu 38 de cenţi, la 38,28 dolari pe baril.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Încrederea investitorilor, sau absenţa ştirilor negative continuă să împingă preţurile în sus”, a spus Carsten Fritsch, analist la Commerzbank în Frankfurt.

Cotaţiile de luni au fost stimulate de informaţiile referitoare la o reuniune a producătorilor de petrol din America Latină, care va avea loc vineri, iar optimismul a continuat şi marţi.

Membrii OPEC şi alţi producători din Rusia se vor întâlni la rândul lor, pe 20 martie, potrivit ministrului nigerian al petrolului.

Ministrul Petrolului din Kuwait a declarat marţi că participarea ţării sale la un acord de îngheţare a producţiei va depinde de participarea tuturor producătorilor mari, inclusiv a Iranului.

”Dacă nu va exista un acord, vom vinde fiecare baril produs”, a declarat Anas al-Saleh reporterilor, în Kuwait City.

Kuwaitul produce în prezent 3 milioane de barili de petrol pe zi, a precizat ministrul.

Analişti ai Goldman Sachs au avertizat marţi într-un raport că creşterea preţurilor petrolului este prematură şi nesustenabilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.