Contractul de referinţă pe trei luni pentru nichel a scăzut cu 8% joi, atingând limita de variaţie permisă pentru tranzacţii, vânzările intense continuând pe pieţele metalelor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul nichelului a atins 41.945 de dolari pe tonă, potrivit datelor Refinitiv.

LME a anunţat joi că va majora limita de variaţie a preţului nichelului de la 8% la 12%, începând de vineri.

Pe 8 martie, preţul nichelului a crescut de peste două ori în numai în ​​câteva ore, depăşind 100.000 de dolari tona, deoarece unul dintre cei mai mari producători din lume, grupul chinez Tsingshan Holding, a cumpărat cantităţi mari pentru a-şi reduce plasamentele short pentru acest metal.

În urma creşterii respective, tranzacţionarea a trebuit să fie oprită, deoarece a amplificat o creştere a preţurilor într-un moment în care metalele erau deja pe o spirală ascendentă din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Miercuri, LME a încercat să reia tranzacţionarea cu nichel după oprirea rară. Dar o eroare tehnică a determinat bursa veche de 145 de ani să oprească temporar piaţa din nou, înainte ca tranzacţionarea să se redeschidă la ora 14:00. ora Londrei.

LME a stabilit miercuri o limită de tranzacţionare de 5%, care a fost mărită la 8% pentru joi.

”Eroarea de sistem” de miercuri a permis unui număr mic de tranzacţii să treacă sub limita de preţ zilnic impusă.

Vorbind înaintea deschiderii de miercuri, Matthew Chamberlain, CEO al LME, a declarat pentru CNBC că bursa a fost ”absolut conştientă de impactul pe care l-a avut asupra atâtor oameni şi trebuie să ne asigurăm că nu se va întâmplă din nou.”

 Chamberlain a spus că LME ”a prioritizat în mod deliberat stabilitatea” prin stabilirea unei game relativ înguste de limite zilnice de tranzacţionare, dar acestea ar putea fi lărgite în curând dacă bursa va observa ”o piaţă mai ordonată”.

Preţurile mărfurilor au crescut din cauza temerilor legate de aprovizionare, pe fondul atacului Rusiei asupra Ucrainei, războiul în desfăşurare şi o serie de sancţiuni occidentale care amplifică temerile privind perturbarea pieţei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.