Bursa de metale din Londra (LME) şi-a lărgit din nou banda de tranzacţionare pentru nichel vineri, dar, pentru a treia sesiune la rând, preţul a scăzut cu procentul maxim admis, de 12%, în timp ce platforma s-a confruntat cu mai multe probleme tehnice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul metalului folosit pentru fabricarea oţelului inox şi a bateriilor pentru vehicule electrice a scăzut la 36.915 dolari pe tonă.

Volumele au fost reduse toată ziua, fiind tranzacţionate doar 106 loturi tranzacţionate până la ora 17:45 GMT.

Puţini cumpărători au fost dispuşi să plătească preţul actual, care rămâne cu mult peste preţul de la Shanghai Futures Exchange, au spus comercianţii.

Contractul din aprilie de la Shanghai a fost tranzacţionat la 218.520 de yuani, sau 34.413 dolari pe tonă.

LME a suspendat tranzacţionarea cu nichel pe 8 martie, după ce preţurile au crescut cu peste 50%, depăşind 100.000 de dolari pe tonă. Bursa a reluat tranzacţionarea pe 16 martie, cu un preţ de pornire ajustat de sub 48.000 dolari tona şi un interval de tranzacţionare limitat la 5% în plus sau în minus.

De atunci, LME a crescut constant limita, care va urca luni la 15%.

Sistemul electronic al bursei LMEselect a fost lovit de probleme tehnice, după redeschidere, iar unii traderi nu au putut introduce ordine pentru nichel înainte de deschiderea de la ora 08:00 GMT.

O sursă din industrie a declarat că un număr de tranzacţii electronice au scăzut vineri sub limita de preţ, acestea fiind anulate, dar aceste defecţiuni nu au determinat LME să oprească tranzacţionarea aşa cum a făcut miercuri şi joi.

Pentru a treia zi consecutiv, LME a spus că nu va exista un preţ oficial de decontare pentru nichel, care este de obicei stabilit în tranzacţiile deschise în jurul prânzului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.