Preşedintele Saudi National Bank (SNB), ale cărui declaraţii au provocat prăbuşirea băncii Credit Suisse, a demisionat, a anunţat luni SNB într-un comunicat transmis Bursei de Valori din Riad, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul de administraţie al Saudi National Bank, cea mai mare bancă comercială din Arabia Saudită, a acceptat demisia lui Ammar al-Khudairy "din motive personale", se arată în comunicat.

Înainte de preluarea Credit Suisse, după prăbuşirea vertiginoasă a acesteia pe burse, Saudi National Bank era principalul acţionar al instituţiei financiare elveţiene.

La 15 martie, declaraţiile lui Ammar al-Khudairy potrivit cărora SNB nu îşi va majora participaţia de 9,8% la Credit Suisse din motive de reglementare au dus la prăbuşirea acţiunilor băncii elveţiene. Acţiunile şi-au revenit, după anunţul unui plan de salvare de 54 de miliarde de dolari din partea băncii centrale elveţiene, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a linişti investitorii într-un climat de îngrijorare generală pentru sectorul financiar.

La 19 martie, Credit Suisse a fost cumpărată în cele din urmă, la un preţ considerat foarte mic, de către UBS, cel mai mare grup bancar elveţian.

Ammar al-Khudairy a fost înlocuit în fruntea Consiliului de administraţie al SNB de Saeed Mohammed Al Ghamdi, care anterior a ocupat funcţia de director executiv al grupului, iar Talal Ahmed Al Khereiji a fost numit director interimar.

CITEȘTE ȘI Panică pe piaţa bancară europeană. Acţiunile Credit Suisse au scăzut cu 20 la sută, după ce principalul acţionar din Arabia Saudită a declarat că nu poate investi mai mult capital
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.