Preşedintele RomAlimenta, Sorin Minea, s-a referit la legea lanţului scurt de aprovizionare şi a precizat că atunci când direcţionezi cumpărarea, preţul creşte. El a dat şi un exemplu, afirmând că dacă nu poate aproviziona decât din Buftea, cel care este producători acolo “ar însemna să fie prost să nu crească preţul”, pentru că este direcţionat să cumpere de la el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Minea a fost întrebat, miercuri, la Prima News, despre legea lanţului scurt de aprovizionare care a fost adoptată de Senat în această săptămână şi prin care instituţiile publice care folosesc bani de la bugetul de stat vor fi obligate să cumpere cu prioritate de la producătorii locali.
“Dacă s-a discutat cu fermierii şi fermierii consideră că este o chestie care îi avantajează, nu pot să vorbesc în numele lor. Dacă este vorba de procesare, nu s-a discutat cu nimeni. O distorsiune a lanţului de aprovizionare nu este cel mai de dorit lucru. Lanţul scurt este o sintagmă plăcută, dar în acelaşi timp, fiind vorba de stat, nu mă prea bag. Haideţi să spunem că Armata are şapte cantine în şapte puncte din ţară. Asta va înseamna că fiecare punct se va aproviziona din altă parte?”, a afirmat Sorin Minea. 
El consideră că preţul produselor va creşte în această situaţie. 
“În clipa în care direcţionezi cumpărarea, preţul creşte, aşa e economia asta. Dacă eu spun că nu pot aproviziona decât din Buftea, dacă nu găsesc în Buftea, mă duc în Chitila, cel care e producător în Buftea ar însemna să fie prost să nu crească preţul. Pentru că sunt direcţionat să cumpăr de la el. La asta nu s-a gândit nimeni. În acelaşi timp există o legislaţie europeană pe treaba asta. Nu înţeleg scopul”, a menţionat preşedintele RomAlimenta. 
El a precizat că va apărea o distorsiune a preţului în România. 
“Această creştere de preţuri artificială se va duce în buzunarul cumpărătorului final. Va apărea o distorsiune a preţului pe teritoriul României. Timişoara va fi mai scumpă decât Iaşiul, e un exemplu. Cel care plăteşte este consumatorul din Timişoara şi consumatorul din Iaşi”, a mai afirmat Sorin Minea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.