Preşedintele Microsoft, Brad Smith, a anunţat luni un set de principii pentru a stimula inovaţia şi competiţia în inteligenţa artificială, ca recunoaştere a rolului său de lider de piaţă în această tehnologie, o iniţiativă care ar putea tempera îngrijorările legate de dominaţia sa pe piaţă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mişcarea gigantului tehnologic din SUA a venit pe fondul îngrijorărilor rivalilor şi autorităţilor de reglementare antitrust cu privire la puterea de piaţă a Microsoft, stimulată recent de colaborarea sa cu creatorul ChatGPT, OpenAI.

Microsoft a inclus chatboţii în produsele sale de bază, cum ar fi software-ul Office şi motorul de căutare Bing, în ultimul an, atrăgând clienţi de afaceri dornici să încerce noua descoperire a industriei tehnologice.

”Pe măsură ce intrăm într-o nouă eră bazată pe inteligenţa artificială, credem că acesta este cel mai bun moment pentru a articula principiile care vor guverna modul în care vom opera infrastructura centrului nostru de date AI şi alte active AI importante din întreaga lume”, a spus Smith într-un discurs susţinut la Mobile World Congress de la Barcelona.

Principiile de accesare a AI urmăresc ”în parte să abordeze rolul şi responsabilitatea în creştere ale Microsoft ca inovator AI şi lider de piaţă”, a spus el.

Prin publicarea acestor principii, ne angajăm să oferim accesul larg la tehnologie necesar pentru a împuternici organizaţiile şi indivizii din întreaga lume să dezvolte şi să utilizeze AI în moduri care să servească binele public”, a spus Smith.

Principiile includ furnizarea de acces şi suport pentru dezvoltatorii AI, punerea la dispoziţie pe scară largă a modelelor AI şi a instrumentelor de dezvoltare pentru dezvoltatorii de aplicaţii software din întreaga lume şi punerea la dispoziţie a API-urilor publice (Interfaţă de programare a aplicaţiilor) pentru a permite dezvoltatorilor să acceseze şi să utilizeze modele AI pe Microsoft Azure.

De asemenea, Microsoft nu va folosi informaţii sau date non-publice din construirea şi implementarea modelelor AI ale dezvoltatorilor în Microsoft Azure pentru a concura cu acele modele şi, de asemenea, va permite clienţilor Microsoft Azure să-şi exporte şi să transfere cu uşurinţă datele către un alt furnizor de cloud.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.