Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind participarea României la majorarea de capital a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin urmare, şeful statului a semnat decretul pentru promulgarea legii privind aprobarea participării României la majorarea de capital a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei în conformitate cu prevederile Rezoluţiei Consiliului Guvernatorilor nr. 463/2022.

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea majorării capitalului deţinut de România, în calitate de membru al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei cu 46.490.000 euro, potrivit Rezoluţiei Consiliului Guvernatorilor nr. 463/2022 „Privind majorarea capitalului Băncii”, valoarea capitalului vărsat fiind de 13.128.776 euro, plătibilă în patru tranşe anuale egale, până la 31 decembrie 2026.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Plata capitalului vărsat în conformitate cu prevederile Rezoluţiei Consiliului Guvernatorilor nr. 463/2022 privind majorarea capitalului băncii se asigură anual de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanţelor”, mai prevede legea promulgată de către Klaus Iohannis. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.