Preşedintele american Joe Biden a emis vineri un ordin executiv prin care blochează importurile de produse ruseşti cheie, între care vodcă, diamante industriale şi fructe de mare şi interzice exporturile de bunuri de ultimă generaţie către Rusia, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această acţiune va bloca venituri ruseşti de peste 1 miliard de dolari şi va asigura că cetăţenii americani nu ”subscriu” războiul preşedintelui Vladimir Putin din Ucraina, a spus Casa Albă într-o notă informativă.

Ordinul va opri, de asemenea, SUA să exporte ceea ce administraţia a numit ”articole de lux” către oricine din Rusia. Aceste produse includ ceasuri şi haine de ultimă generaţie, bijuterii, băuturi alcoolice de top şi vehicule de lux - toate acestea fiind importante pentru stilul de viaţă al oligarhilor ruşi mega-bogaţi.

Noile restricţii pentru exporturi sunt evaluate la aproape 550 de milioane de dolari pe an, a spus Casa Albă.

”Nu sunt ultimii paşi pe care îi facem”, a spus Biden într-un discurs susţinut la Casa Albă vineri dimineaţă.

”Putin este agresorul şi Putin trebuie să plătească preţul”, a adăugat el.

Casa Albă a dezvăluit ultimii paşi pentru a pedepsi Moscova pentru invadarea Ucrainei după ce Biden a cerut SUA să revoce statutul comercial al Rusiei de ”naţiunea cea mai favorizată”, deschizând uşa noilor tarife dăunătoare.

Este aşteptat ca Uniunea Europeană şi Grupul celor mai dezvoltate şapte naţiuni ale lumii să adopte măsuri asemănătoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.