Preşedintele Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE) Rareş Burlacu a avut, joi o întrevedere cu reprezentanţii Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), în vederea identificării unor surse europene de finanţare pentru o serie de proiecte care să contribuie la promovarea economică a României în străinătate, unele care să crească numărul investiţiilor străine directe la noi în ţară şi să promoveze produsele româneşti în străinătate. Astfel, unul dintre obiective este digitalizarea direcţiilor suport din ARICE şi a reţelei externe de reprezentanţi economici, printr-o platforma modulară care va fi dezvoltată pe tehnologia blockchain şi va face ca fluxul de documente, proceduri să fie realizat doar în format electronic, a explicat Burlacu. O altă ţinţă va fi conceperea unui grant de sprijin a potenţialilor investitori străini în zonele cu o mai slabă dezvoltare economică, iar un alt proiect vizează dezvoltarea unui program de training pentru reprezentanţii autorităţilor locale care interacţionează cu potenţialii investitori străini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Promovăm economia românească utilizând fonduri europene. Am avut, astăzi, o întâlnire la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene în vederea identificării surselor de finanţare europene pentru proiecte gândite să contribuie la promovarea economică a României în străinătate pentru creşterea investiţiilor străine directe la noi în ţară şi promovarea produselor româneşti în străinătate”, a scris Rareş Burlacu, joi pe Facebook.
 
Astfel, preşedintele Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior a explicat că sunt avute în vedere două proiecte care vor contribui la atingerea acestor deziderate şi anume digitalizarea direcţiilor suport din ARICE şi a reţelei externe de reprezentanţi economici şi dezvoltarea unui program de training pentru reprezentanţii autorităţilor locale care interacţionează cu potenţialii investitori străini. 
 
„Concret, am în vedere două proiecte care vor contribui la atingerea acestor deziderate:
 
A. Digitalizarea direcţiilor suport din ARICE şi a reţelei externe de reprezentanţi economici. Platforma modulară ce urmează a fi dezvoltată pe tehnologia blockchain va face ca fluxul de documente şi proceduri să fie realizat doar în format electronic. Aceasta va conţine atât modulul de DMS (document management sistem), cât şi modului CRM (content relation management). Astfel, timpii de lucru şi de decizie per flux vor fi reduşi, crescând astfel productivitatea şi eficienţa Agenţiei.
 
B. Conceperea unui grant de sprijin a potenţialilor investitori străini în zonele cu o mai slabă dezvoltare economică. Cu toţii ştim, avem judeţe campioane la dezvoltare economică şi atragere de investiţii străine şi avem zone care stau mai slab din acest punct de vedere. Acordarea unor granturi potenţialilor investitori în aceste zone mai slab dezvoltate ar echilibra balanţa şi ar oferi oportunităţi de bunăstare tuturor românilor.
 
C. Un alt proiect pe care îmi doresc să îl pun în aplicare este dezvoltarea unui program de training pentru reprezentanţii autorităţilor locale care interacţionează cu potenţialii investitori străini. Uneori, decizia pentru o investiţie de anvergură se ia în funcţie de mici detalii. Sunt convins că având o pregătire temeinică în domeniu, reprezentanţii autorităţilor locale vor fi capabili de o interacţiune mai eficientă cu potenţialii investitori şi vor avea şanse mai mare să aducă proiecte benefice pentru comunităţile pe care le reprezintă”, a mai explicat Burlacu.
 
Acesta a adăugat că s-a bucurat să găsească deschidere din partea reprezentanţilor Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, „discuţia fiind una extrem de constructivă, iar ideile bine primite”.
 
„Continuăm munca pentru a le transforma din idei în realitate”, a concluzionat preşedintele Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.