Turiştii români aflaţi în staţiunile din Turcia nu sunt afectaţi de lovitura de stat organizată vineri seară şi nu doresc să se întoarcă în România, iar cursele nu sunt anulate, a declarat sâmbătă pentru News.ro preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, care precizează că în Istanbul sunt doar 100-150 de români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În Antalya şi Bodrum totul este sub control, vacanţele se desfăşoară normal", a afirmat Burcea.

El spune că, după atentatul care a avut loc recent la aeroportul din Istanbul, numărul turiştilor care au mers acolo nu a fost aşa mare.

"După atentatul de la aeroport, nu prea mai sunt turişti în Istanbul, poate 100-150. Ei sună la Consulat. Deocamdată frontierele sunt închise, cele terestre, cu Grecia şi Bulgaria", a precizat şeful ANAT.

Burcea subliniază că zborurile programate pentru sâmbătă spre Antalya (4 din Bucureşti, 1 din Cluj-Napoca, 1 din Iaşi) sunt operate fără probleme.

Pe contul de Facebook al patronatului se precizează că peste o mie de turişti români din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi au plecat sâmbătă către Antalya cu curse charter şi că zborurile spre Antalya se desfăşoară normal.

“Zborurile spre Antalya se desfăşoară după programul stabilit. Niciun charter nu este anulat”, se arată în anunţul ANAT.

TAROM a anulat zborul de sâmbătă dimineaţă către aeroportul Ataturk din Istanbul, de la ora 8:35, existând posibilitatea să îl anuleze şi pe cel de după-amiază, programat pentru ora 16:25, întrucât la aeroportul din Istanbul nu există poliţia de frontieră şi nici controlori de trafic aerian.

Peste 1.100 de persoane au fost rănite şi 90 ucise în cursul tentativei de lovitură de stat din Turcia, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu, controlată de stat.

Peste 1.500 de persoane ar fi fost arestate în urma tentativei de lovitură de stat.

O tentativă de lovitură de stat pare să fi eşuat în Turcia sâmbătă, la primele ore ale dimineţii, după ce un număr impresionant de oameni au răspuns apelului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan de a ieşi în stradă pentru a-l susţine, relatează Reuters.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.