Datoria CFR Călători către CFR SA la 1 ianuarie 2022 era în jur de 280 milioane lei, lucru care nu-i permitea CFR Călători să achiziţioneze trenuri, iar acum datoria e zero, spune directorul general CFR Călători, Traian Preoteasa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Datoria către CFR SA la 1 ianuarie 2022 era în jur de 280 milioane lei, o datorie care ne bloca şi în exploatare, dat fiind că nu putem accesa trenuri suplimentare, nu puteam face trenuri comandate, aveam nişte restricţii”, a declarat joi Preoteasa, într-o conferinţă de presă.

La finalul anului 2022, datoria către CFR era ZERO, pentru prima dată în ultimii 12 ani. ”La această oră, CFR Călători nu are datorii restante către CFR SA”, a precizat Preoteasa.

Prin proiectul privind bugetul de venituri şi cheltuieli aferent anului 2022, s-a creionat un buget cu o pierdere de 640 milioane lei.

Preoteasa a preluat funcţia de director general la 1 octombrie 2021.

”Am găsit în CFR Călători, spre surprinderea mea, sau nu am găsit, ca să spun aşa, neexistenţa unui program de salarii. Deci CFR Călători are  în jur de 14.000 de salariaţi, dar nu există la 1 ianuarie 2022 un program  de salarii. Nu am ştiut niciodată cum se salarizează, cum se calculează salariile în regionale”, mai spune directorul general CFR Călători, Traian Preoteasa.

El afirmă că salariaţii nu au luat salariile la timp până la 1 noiembrie 2021, iar acum sunt plătiţi în avans faţă de ziua de salariu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.