Prim-ministrul Italiei Giorgia Meloni a declarat joi că va solicita o întâlnire cu reprezentanţii Intel pentru a discuta despre o posibilă investiţie de miliarde de euro a producătorului american de cipuri în Italia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intel a anunţat la începutul acestui an că doreşte să construiască o fabrică de semiconductori în Italia, ca parte a unui plan mai larg de a investi până la 80 de miliarde de euro (85,15 miliarde de dolari) în următorul deceniu în extinderea capacităţii sale de producţie în Europa.

Acordul, care ar urma să implice subvenţii de stat, nu a fost încă finalizat.

”În zilele următoare voi căuta să programez o întâlnire, să întreb Intel ce putem face pentru a le facilita investiţia în Italia, despre care cred că este extrem de strategică”, a spus Meloni în cadrul unei conferinţe de presă de sfârşit de an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.