Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut, miercuri la Palatul Victoria, discuţii consultative cu reprezentanţi ai mai multor organizaţii nonguvernamentale, în contextul noilor măsuri fiscal-bugetare avute în vedere de Guvern şi publicate marţi în transparenţă decizional pe site-ul Ministerului Finanţelor. Principala temă de dialog a fost constituită de continuarea, în condiţii optime, a parteneriatului dintre stat şi societatea civilă în misiunea socială pe care o au, cu accent pe soluţii în ceea ce priveşte sponsorizarea corectă şi transparentă a asociaţiilor şi fundaţiilor din partea entităţilor comerciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul Marcel Ciolacu a subliniat necesitatea reformelor în ceea ce priveşte buna administrare a banilor publici, necesare atât implementării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cât şi menţinerii unui calendar predictibil în ceea ce priveşte aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), arată comunicatul de presă al Guvernului.

Liderul PSD a mai precizat că aceste reforme vor ţine cont de interesul public servit de organizaţiile nonguvernamentale în toate domeniile şi că vor fi evitate situaţiile în care activitatea societăţii civile să fie afectată de modificările fiscal-bugetare aflate în dezbatere publică la acest moment.

Prim-ministrul României a reconfirmat deschiderea Guvernului spre dialog şi a invitat organizaţiile nonguvernamentale prezente la discuţii să identifice soluţii, în colaborare cu reprezentanţi ai Executivului, astfel încât fondurile asociaţiilor şi fundaţiilor provenite din sponsorizări să fie utilizate în beneficiul societăţii şi să fie prevenite abuzurile, mai indică sursa citată.

La rândul lor, reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale au salutat ideea, conturată în cadrul dialogului, de a fi introdusă obligaţia auditării financiare în cazul asociaţiilor şi fundaţiilor, subliniind că abuzurile în ceea ce priveşte destinaţia fondurilor provenite din sponsorizări pot decredibiliza şi activitatea organizaţiilor neguvernamentale cu aport social confirmat.

De asemenea, au mulţumit şefului Guvernului pentru disponibilitatea la dialog şi au confirmat că vor ţine legătura cu reprezentanţii Executivului până la găsirea celor mai bune soluţii la provocările din zona fondurilor din sponsorizări pentru organizaţiile nonguvernamentale, mai arată sursa menţionată.

Reuniunea de miercuri a fost organizată de Cancelaria Prim-Ministrului prin consilierul de stat Victoria Stoiciu şi a avut loc la solicitarea societăţii civile, reprezentată de Asociaţia Parcul Delta Văcăreşti, Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, Asociaţia Valori în Educaţie, Dăruieşte Viaţă, Federaţia Organizaţiilor pentru Protecţia Copilului, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Fundaţia Principesa Margareta, Hospice Casa Speranţei, Platforma Socială din România şi Salvaţi Copiii.

Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu au mai participat la discuţii viceprim-ministrul Marian Neacşu şi ministrul Finanţelor Marcel Boloş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.