Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, vineri la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România. Principala temă de discuţie a privit nevoia de a promova mai mult produsele româneşti în lanţurile comerciale şi identificarea unor soluţii de creştere a competitivităţi producătorilor români şi dezvoltării durabile, în condiţii de siguranţă alimentară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Avem nevoie de mai multe depozite frigorifice şi de conservare pentru producătorii români, care astfel vor putea asigura continuitate extra-sezonieră în aprovizionarea lanţurilor marilor retaileri cu legume-fructe, mezeluri şi produse lactate. Guvernul îşi va intensifica sprijinul acordat fermierilor şi producătorilor locali pentru a creşte gradul de procesare, prelucrare şi rafinare a produselor agricole în România dar şi pentru a crea plus-valoare pe lanţ şi a echilibra balanţa comercială a ţării”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit comunicatului de presă al Guvernului.

La finalul întâlnirii, a fost stabilită o întâlnire în sistem tripartit - Guvern, retaileri, producători/procesatori, pentru a articula o abordare strategică a valorificării produselor agricole şi industriei alimentare în interesul consumatorului român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.