Cea mai extinsă reţea de consultanţi în fuziuni şi achiziţii – IMAP (International Mergers & Acquisitions Partners), plasată în top 10 mondial după valoarea anuală a tranzacţiilor pe middle-market, a intrat pe piaţa românească printr-un parteneriat exclusiv cu firma de consultanţă BICF. Anul trecut, partenerii IMAP au intermediat tranzacţii cu o valoare totală de 27 de miliarde de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cea mai extinsă reţea de consultanţi în fuziuni şi achiziţii – IMAP, plasată în top 10 mondial după valoarea anuală a tranzacţiilor pe middle-market, a intrat pe piaţa românească printr-un parteneriat exclusiv cu firma de consultanţă BICF. Acest parteneriat va permite firmelor din România să aibă acces la consultanţi în fuziuni şi achiziţii din întreaga lume, ceea ce le va asigura o diversificare a potenţialilor parteneri atât în ceea ce priveşte atragerea de investitori, cât şi extinderea pe pieţele externe a companiilor locale”, anunţă companiile.

IMAP este prezentă în 43 de ţări din întreaga lume, prin intermediul a peste 60 de firme partenere de consultanţă, care îndeplinesc standardele de profesionalism cerute de organizaţie.

Deşi cei mai mulţi parteneri sunt din Europa şi America de Nord, reţeaua are parteneri şi în marile pieţe din Asia şi America Latina, precum şi în statele mai dezvoltate din Africa.

Anul trecut, partenerii IMAP au intermediat tranzacţii cu o valoare totală de 27 de miliarde de dolari, ceea ce plasează organizaţia în top 10 intermediari de fuziuni şi achiziţii la nivel mondial pe middle-market, clasament unde se regăseşte de aproape 10 ani.

La numai şase ani de la înfinţarea de către Bogdan Iliescu, fost director al diviziei Corporate Finance al BRD Societe Generale, BICF a fost cooptată în reţeaua IMAP pe baza rezultatelor obţinute în această perioadă, a recunoaşterii profesionalismului din partea clienţilor locali şi internaţionali şi a experienţei cumulate a membrilor echipei băncii de investiţii locale, cu tranzacţii de M&A şi piaţă de capital în valoare totală de peste 2 miliarde de euro.

“BICF a început în urmă cu şase ani ca o companie orientată cu precădere spre antreprenorii români, dar la scurt timp, datorită mai multor tranzacţii transfrontaliere de succes, am devenit un consultant preferat de fuziuni şi achiziţii şi pentru companiile internaţionale. Acum, alăturarea unei organizaţii de fuziuni şi achiziţii de renume internaţional va permite BICF nu doar să îşi consolideze accesul la investitorii internaţionali, ci şi să îmbunătăţească calitatea serviciilor sale, urmărind să fie consultantul numărul unu de fuziuni şi achiziţii din România”, a declarat Bogdan Iliescu, managing partner BICF.

Lui Bogdan Iliescu i s-a alăturat ca partener Alin Pop, fost director al Diviziei de Investment Banking Unicredit România, cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul financiar bancar, de la împrumuturi sindicalizate, la fuziuni şi achiziţii şi piaţă de capital.

În ultimii doi ani, BICF a intermediat tranzacţii de peste 250 de milioane de euro, dintre care preluarea Adeplast de către elveţienii de la Sika, una din cele mai mari tranzacţii realizate de un antreprenor român.

Compania şi-a consolidat apoi poziţia de consultant M&A pe piaţa materialelor de construcţii prin consilierea Saint Gobain la achiziţia Duraziv. Cele mai recente tranzacţii relevante au fost preluarea Şantierul Naval ATG Giurgiu de către grupul francez Piriou şi vânzarea pachetului majoritar la Eco Euro Doors, achiziţionat de Roca Industry.

IMAP are o prezenţă puternică în Europa Centrală şi de Est, cu parteneri importanţi în Polonia, Cehia, Croaţia, Serbia,  Slovacia, Slovenia, Bosnia sau Ungaria.

“Prin parteneriatul cu BICF, experţi locali în fuziuni şi achiziţii, ne consolidăm poziţia pe o piaţă insuficient deservită, dar din ce în ce mai atractivă. Investitorii strategici rămân jucători dominanţi şi vedem un potenţial pentru creşterea activităţii de fuziuni şi achiziţii, lucrând împreună cu BICF pentru a oferi noi oportunităţi clienţilor noştri”, a spus Jurgis Oniunas, preşedintele IMAP.

IMAP este un parteneriat global în creştere şi dinamic, care reuneşte un grup de antreprenori independenţi lideri în M&A şi Corporate Finance, firme de consultanţă care operează pe middle-market sub o singură organizaţie globală de marcă IMAP, cunoscută pentru calitatea înaltă a serviciilor, cu scopul de a îmbunătăţi oportunităţile de afaceri pentru fiecare firmă membră.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.