Aproximativ 1.500 de metri cubi de pietriş şi nisip au fost excavaţi ilegal de pe o suprafaţă de aproximativ cinci hectare de teren, în apropierea oraşului Boldeşti Scăeni din judeţul Prahova, cantitatea de agregate minerale fiind depozitată pe un teren din apropierea zonei unde s-a făcut exploatarea. Poliţia anunţă că a deschis dosar penal pentru infracţiunea de executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă. Primarul oraşului Boldeşti Scăeni, Constantin Bucuroiu, declară că nu are cunoştinţă de existenţa vreunei balastiere ilegale şi spune că a discutat cu reprezentanţii unei balastiere care funcţionează în zonă care confirmă controlul autorităţilor, dar spun că au documente pentru activitatea pe care o prestează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Controalele, la care au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale şi ai Administraţiei Naţionale Apele Române, au avut loc joi, 25 mai, în localităţile Boldeşti Scăeni, Râfov şi Măneşti.
 
În fiecare dintre cele trei localităi a fost verificat câte un agent economic.
 
„Pe raza localităţii Boldeşti Scăeni a fost identificat un perimetru cu o suprafaţă de aproximativ 5 hectare, unde ar fi fost executate activităţi miniere, fiind excavată o cantitate de circa 1.500 de metri cubi de nisip şi pietriş, fără deţinerea unui permis de exploatare. Ulterior excavării, materialul a fost transportat şi depozitat în apropierea perimetrului de exploatare. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,«executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă»”, se arată într-o informate transmisă, vineri după-amiază, de către reprezentanţii Biroului de comunicare al Inspectoratului de Poliţia Judeţean Prahova. 
 
Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că descoperirea privind exploatarea fără licenţă a agregatelor minerale pe raza oraşului Boldeşti Scăeni a fost făcută în cadru controlului tematic şi că nu a existat o reclamaţie în acest sens.
 
Contactat telefonic, primarul oraşului Boldeşti Scăeni, Constantin Bucuroiu a declarat, în primă fază, pentru News.ro, că nu are cunoştinţă despre existenţa unei exploatări ilegale de agregate minerale pe raza oraşului.   
”Există o balastieră care lucrează pe terenuri pe care le deţine, nu pe terenurile Primăriei. Nu ştiu să existe vreo balastieră ilegală”, a spus Constantin Bucuroiu.
 
Ulterior, edilul a revenit cu informaţii, explicând că a luat legătura cu reprezentanţii balastierei şi că aceştia i-au confirmat că au avut parte de un control, dar că ”totul este în regulă”.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.