PPC FiberGrid, filiala grupului PPC care dezvoltă reţele de fibră optică până la domiciliu (FTTH) , îşi anunţă planul de dezvoltare până în 2025, potrivit căreia cablurile de fibră optică vor ajunge la 1,7 milioane de locuinţe şi firme. Zone vizate sunt Attica, Salonic, Patras, Heraklion, Volos, Kalamata, Larissa, Ioannina, Corint, Trikala, Kozani, Veria, Megalopolis

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PPC Group deschide un nou capitol în domeniul telecomunicaţiilor în Grecia. PPC FiberGrid, filiala PPC care dezvoltă reţele de fibră optică până la domiciliu (FTTH) , îşi anunţă planul de dezvoltare până în 2025, potrivit căreia cablurile de fibră optică vor ajunge la 1,7 milioane de locuinţe şi firme”, anunţă grupul.

În condiţiile în care reţeaua FTTH a PPC FiberGrid a ajuns deja, în doar 10 luni, la 140.000 de gospodării din 12 municipalităţi din Attica, compania a atribuit unui număr de 12 contractori, prin intermediul unui proces competitiv, construcţia de reţele FTTH în zone noi din Attica şi în Salonic, Patras, Heraklion, Volos, Kalamata, Larissa, Ioannina, Corint, Trikala, Kozani, Veria şi Megalopolis. Zonele au fost selectate, printre altele,  pe baza densităţii populaţiei şi a penetrării FTTH.

Obiectivul PPC FiberGrid este ca reţeaua sa FTTH să ajungă la 500.000 de locuinţe şi firme până la sfârşitul anului 2024, respectiv la 1,7 milioane în 2025, în regiunile menţionate. Obiectivul grupului PPC este de a oferi acoperire prin fibră optică la domiciliu unui număr de 3 milioane de locuinţe şi firme din întreaga ţară în următorii cinci ani. Investiţiile pentru perioada 2024-2026 se vor ridica la aproximativ 680 de milioane de euro.

PPC FiberGrid intenţionează să pună la dispoziţie noua reţea în două moduri. Primul se referă la furnizarea wholesale a unui serviciu bitstream cu viteze de până la 10 Gbps. Al doilea constă în lansarea unui serviciu dark fiber, cu ajutorul căruia fiecare furnizor poate alege serviciile pe care le va furniza prin intermediul cablului către clientul său final.

 „Viziunea noastră este o societate digitală, accesibilă şi deschisă tuturor, care va contribui la progresul social şi economic şi îl va accelera. Dorim să oferim furnizorilor de telecomunicaţii o reţea de ultimă generaţie, stabilă, de acces pasiv şi activ prin fibră optică pentru locuinţe, companii şi organizaţii publice. Prin intermediul reţelei PPC FiberGrid, le permitem furnizorilor din industrie să ofere servicii de înaltă calitate clienţilor lor finali şi să contribuie la tranziţia digitală a ţării, în cadrul Societăţii Gigabit. În plus, aceasta este o condiţie prealabilă pentru tranziţia verde: casele şi afacerile au nevoie de viteze mari de conectare şi de un răspuns aproape în timp real, astfel încât aparatele electrice, încărcătoarele, instalaţiile fotovoltaice, unităţile de stocare şi unităţile de gestionare a unei locuinţe inteligente din punct de vedere energetic să coopereze între ele şi cu reţeaua", spune Alexandros Paterakis, vicepreşedinte al PPC FiberGrid şi Deputy CEO Servicii Digitale şi Avansate al Grupului PPC.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.