Liberalii au transmis, în contextul în care agenţia Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută, precum şi perspectiva stabilă, că ţara noastră are o situaţie stabilă din perspectiva oferită de agenţia de rating, comparativ cu alte state pentru care este prefigurază o scădere. „Acest indicator ne situează în jumătatea de sus a clasamentului ţărilor evaluate de agenţia internaţională şi ne consolidează poziţia pe harta mare a investitorilor internaţionali”, mai arată liberalii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Economia României este stabilă, într-o perioadă în care state mai dezvoltate se confruntă cu serioase complicaţii. Agenţia Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a ţării noastre la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută. Aceeaşi valoare a fost acordată şi la recenta evaluare, din luna martie. Acest indicator ne situează în jumătatea de sus a clasamentului ţărilor evaluate de agenţia internaţională şi ne consolidează poziţia pe harta mare a investitorilor internaţionali. În plus, perspectiva dată de Fitch este una stabilă, prin comparaţie cu alte state pentru care se prefigurează o scădere”, arată postarea de sâmbătă, pe pagina de Facebook a PNL.
 
Ministrul liberal de Finanţe Marcel Boloş a explicat că anunţul agenţiei Fitch este o recunoaştere a eforturilor guvernamentale de a controla deficitul bugetar şi a sprijini mediul de afaceri.
 
„Anunţul vine ca o recunoaştere a eforturilor noastre continue pentru a controla deficitul bugetar, pentru a sprijini mediul de afaceri şi pentru a promova o creştere economică sustenabilă. Este un semnal puternic că România este pe drumul cel bun, că suntem priviţi cu încredere de către investitori şi de partenerii internaţionali”, a declarat ministrul Finanţelor Marcel Boloş, potrivit sursei citate.
 
Ratingul obţinut confirmă măsurile luate de Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă în prima jumătate a anului, mai spune sursa menţionată.
 
„Încurajarea investiţiilor străine directe, absorbţia crescută a fondurilor europene, stabilitatea macroeconomică a ţării şi creşterea PIB/cap de locuitor sunt reuşite ale guvernării liberale confirmate acum de ratingul dat de Fitch”, conchide postarea de pe reţeaua de socializare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.