Ministerul Finanţelor a introdus pe platforma de transparenţă bugetară fişele celor peste 13.700 de instituţii publice care se regăsesc în baza de date, astfel încât utilizatorii au la dispoziţie informaţii precum denumirea completă, codul de identificare fiscală, trezoreria unde are deschise conturile fiecare instituţie, adresa de corespondenţă sau tipul de activitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acestea conţin toate datele de identificare a instituţiilor, de la denumirea completă, codul de identificare fiscală, Trezoreria la care are deschise conturile de cheltuieli până la tipul de activitate, adresele fiscale şi de corespondenţă. Tot aici, cei interesaţi pot găsi informaţii despre instituţiile subordonate şi cele cărora li se subordonează", se arată într-un comunicat al Finanţelor.

Noul proiect al Finanţelor, lansat la începutul lunii martie, include date despre circa 13.700 de instituţii publice, precum şcoli, spitale, ministere, Parlament.

Platforma transparenta-bugetara.ro cuprinde informaţii în mai multe formate electronice, care pot fi accesate de pe orice calculator sau dispozitiv mobil, precum tableta sau telefoanele inteligente.

Utilizatorii vor găsi pe platformă instrucţiuni cu paşii pe care trebuie să-i parcurgă pentru a vizualiza execuţiile bugetare detaliate şi rapoartele agregate, precum şi informaţii generale legate de publicarea situaţiilor lunare. 

Finanţele au adăugat, la începutul săptămânii trecute, informaţii privind datele agregate ale fiecărui ordonator principal de credite, care cuprind totalul veniturilor şi cheltuielile realizate de ordonatori şi instituţiile din subordinea lor.

Aceste informaţii s-au adăugat la cele privind execuţiile bugetare detaliate prezentate anterior.

De la lansarea platformei, la începutul lunii martie, au fost descărcate peste 62.500 de documente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.