Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a aprobat repartizarea către bugetele locale din 14 unităţi administrativ-teritoriale a celei de-a doua tranşe, în valoare de 37.130.302,61 de lei, din schema de sprijin pentru funcţionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populaţiei pentru sezonul rece 2022-2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Suma repartizată este aferentă consumului de combustibil sub formă de păcură, cărbune şi biomasă, potrivit cererilor depuse de unităţile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administraţiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranşe”, a precizat ministrul Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă al MDLPA.

De această sumă vor beneficia municipiile Buzău, Motru, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Brad, Iaşi, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Vatra Dornei, Râmnicu Vâlcea şi Timişoara, precum şi oraşele Huedin, Întorsura Buzăului şi Horezu.

„Astfel, până în prezent, Ministerul Dezvoltării a repartizat 140 de milioane de lei din programul de sprijin, în valoare de 250 de milioane de lei, aprobat de Guvern pentru unităţile administrativ-teritoriale la nivelul cărora sunt funcţionale sisteme de alimentare centralizată cu energie termică pe bază de cărbune, păcură sau biomasă”, a amintit ministrul Dezvoltării, potrivit sursei citate.

MDLPA va deconta, în limita sumelor alocate din bugetul de stat în acest scop, unităţilor administrativ-teritoriale, în ordinea solicitărilor, până la 50% din suma facturată pentru achiziţia de cărbune, păcură sau biomasă (inclusiv TVA), realizată în perioada octombrie 2022 - martie 2023 de către producătorul de energie termică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.